Column: Combinatie

Column PantaniCBS

In de Van Dale staat de volgende definitie als je op het woord combinatie zoekt; wat samen een geheel vormt. Dit is op verschillende onderwerpen te betrekken, zo zijn er onder andere combinaties van kleuren, materialen, duo’s, eten enz. Dit hoeven geen succesvolle combinaties te zijn, dat staat er ook niet bij, maar bij voorkeur twee zaken die bij elkaar passen maakt het geheel wat succesvoller. Hier moet je af en toe even naar zoeken, moeite voor doen of gewoon helemaal niet doen.

Hitman is een succesvolle game reeks, die veel gamers met plezier spelen. Is Hitman een triple A titel? Het hangt er tegen aan, in ieder geval beter dan gemiddeld. Sinds deze week is de verfilming van deze game in de bioscopen te zien, aangezien je dood word gegooid met reclame verwacht je toch dat er aandacht aan de film is besteed. Achteraf had ik bij het zien van de naam Skip Woods (scenario schrijver) al moeten afvragen of het anderhalf uur de moeite waard zo zijn om hiervoor uit te trekken. Kennelijk geven ze liever geld uit aan marketing dan moeite in deze film te stoppen is de pijnlijke conclusie.

De film Hitman 47 is alles wat de game niet is, heb je nog nooit van deze game gehoord dan is de film best te doen. Eerder genoemde Skip Woods schrijft alleen maar rommel en kan ook deze film aan zijn steeds langer wordende lijst mislukkingen toevoegen. Toch vaag dat studio’s in deze man blijven geloven. Maar het kan nog gekker. De BBC, jawel de Engelse publieke omroep is bezig met een film over Sam Houser (Grand Theft Auto bedenker) in zijn rechtszaak tegen advocaat Jack Thompson over gewelddadige games.

Een perfecte verhaal om een film over te schrijven, een onderwerp wat nog steeds in menig land reden voor discussie is. Verder is de game ongekend populair en zullen met name de fans meer willen weten over de bedenker achter Grand Theft Auto. Tot zover geen problemen, lijkt er allemaal strak en dope uit te zien. Dan gaan we naar de hoofdrolspeler Daniel Radcliffe, jawel Harry Potter gaat deze rol op zich nemen. En natuurlijk lijken beide heren qua uiterlijk best op elkaar maar Harry Potter blijft Daniel Radcliffe en Daniel Radcliffe blijft Harry Potter, slecht gecast dus. Tijdens de trailer kwamen de eerste traantjes al tevoorschijn, we wachten nog even af maar het belooft weinig goeds.

Over slechte combinaties gesproken, ook al lijken film en games voor elkaar gemaakt tot nu toe is uit deze combinatie weinig goeds voorgekomen. Vaak ligt het aan combinaties, zo had Robin Williams ten tijde van zijn aanwezigheid op onze aarde best eens gevraagd kunnen worden als adviseur van een gamefilm. Maar de combinatie heeft nooit tot stand kunnen komen, het blijft dus wachten op de juiste combinatie. Gaat deze komen? Misschien over enkele jaren schopt een echte game liefhebber het tot de grote jongens, het blijft hopen. Tot die tijd speel ik liever games en kijk ik liever naar niet game gerelateerde films, ook een goede combinatie.

Columns afbeelding

 

 

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek