Column: Een goed gevoel

Column PantaniCBS

Mannen zijn mannen, en mannen moeten altijd iets in hun hand hebben. Dat is tijdens de evolutie nou eenmaal zo gegroeid, bijna op elke afbeelding zie je een neanderthaler met een bijl of een speer staan. Om dat door te trekken naar het hier en nu; mannen willen eigenlijk de hele dag met hun hand in hun broek zitten. Er is een probleem, volgens de etiquette is dit niet gewenst, daarom denk ik ook dat de etiquette door vrouwen zijn opgericht en uit jaloezie een ongeschreven regel hebben toegevoegd dat dit niet elegant zou zijn.

Daarom zijn wij mannen creatief, wij zijn naar een oplossing gaan zoeken. Een van die oplossingen waren computers en gaming consoles, lekker een muis of controller in je hand. Sommige prefereren een handheld, maar de enige held die ik in door mijn handen laat bewegen is mijn troste jonkheer. Het begon ooit met de Nes controller, lekker vierkant, oncomfortabel en lekker stug. Al snel kwam Nintendo met de Snes en volgde ook de eerste Sega, stukken beter, er zat al wat meer vorm in de controllers, en vorm daar houden wij mannen van. Hierbij een shout out  naar o.a. Kim Kardashian, Kate Upton en onze eigen Yolanthe: Bedankt voor de vormen!

Maar pas bij de eerste Playstation en de  Xbox 360 ging het helemaal los, de controllers zijn geëvalueerd van Neanderthalers naar super knappen mannen. Sinds deze generatie neemt ook het aantal vrouwelijke gamers steeds meer toe, dat kan samen met de tril functie en de nog betere vormen geen toeval meer zijn. Kennelijk is hier totaal geen etiquette voor, maar het kan ook in ons voordeel werken mannen. Over enkele jaren begrijpen vrouwen gewoon dat wij het lekker vinden om met ons joystickje in onze hand te zitten.

Maar nu is er nog beter nieuws op komst, Microsoft komt voor de Xbox One met een controller die jezelf in elkaar kan zetten. Nog niet alles kun je aanpassen, maar het begin is gemaakt. Weer een volgende stap in de revolutie, en niet te vergeten weer een pluspunt van Xbox. Playstation leek de strijd te winnen, toch maakt Xbox een sterke comeback en in mijn omgeving hoor ik toch steeds vaker dat mensen een Xbox One naast de Playstation 4 aanschaffen. Maar ze kunnen nog zo hun best doen, van een controller zullen ze het nooit winnen.

 

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek