Column: Game love not War!

Column PantaniCBS

Na de aanslagen op Charlie Hebdo en de aanslag van Kenny B op Parijs is het nu voor de derde keer raak in de stad van de liefde. Ironie ten top. Wat heeft Parijs moslimextremisten en Kenny B aangedaan dat zij voor altijd negatief met Parijs worden geassocieerd. Natuurlijk gaat het te ver om Kenny B in een naam met terroristen te plaatsen, maar toch, Kenny B heeft een behoorlijke aanslag op mijn oren geplaatst afgelopen zomer.

Dan maar verder met het dagelijks leven, zaterdagochtend/middag houdt in dat we even lekker gaan gamen. Black Ops 3 laten we maar even links liggen, Fallout4 dan ook maar en zo kan ik nog 15 games opsommen. We gaan wel verder met Need for Speed. Geen geweld vandaag, nog best lastig, dat word op de Wii U gamen of racespellen spelen.
Zou dit ermee te maken hebben? 70 tot 80 procent van de spellen gaat over schieten, moorden en andere gruwelijke daden. Waar is die goede oude tijd dat je als Mario of Donkey Kong vrolijk door de wereld liep of zonder wapens iemand aanpakte met Tekken of Streetfighter.
Kennelijk is geweld de meta tegenwoordig. Maar niet alleen in games, ook op televisie, in films en in de media worden de beelden steeds meer luguber. De mens kan meer hebben, wil meer zien en niks word meer gecensureerd. Terwijl het feit zonder beelden af en toe meer dan genoeg is.
Hiermee wil ik niet zeggen dat games en ander media oproepen tot geweld, laat staan tot aanslagen. Maar als gamers moeten wij onszelf wel afvragen of geweld in games niet word verheerlijkt? Zelf twijfel ik, begrijpt iedereen dat het maar een spelletje op een computer is of is het voor sommige meer.
Wat voor nu belangrijk is, dat we blijven herinneren dat het terroristen en extremisten zijn die deze aanslagen plegen. Dezelfde terroristen en extremisten waar asielzoekers voor op de vlucht zijn, mensen die het geloof van andere (laatste tijd zijn vaak de moslims de klos) ten schande maken. Geen enkele god wil namelijk dood en verderf, er is enkel liefde nodig.  Iedereen heeft een beetje liefde nodig, Peace Out, liefde, knuffels en zoentjes voor iedereen.
Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek