Column: Het is aan!

Column PantaniCBS

Het is donderdag mijn weekend begint, school is iets eerder uit dan normaal dus alles zit mee. Even snel hartje Amsterdam in, mooiste stad van het land. Het goede gevoel word alleen maar versterkt, eenmaal in de stad aangekomen even snel een gamewinkel zoeken waar ik FIFA 16 kan kopen. Nu snel naar huis, zo snel mogelijk of over de wallen? Toch maar over de wallen, het goede gevoel neemt nog meer toe ondanks dat ik alles, dus echt alles in mijn broek houd terwijl ik over de wallen loop.

Op centraal aangekomen lacht de trein richtingen Haarlem stiekem een beetje, geeft een knipoog en zorgt ervoor dat ik de trein net kan halen. In de trein kom ik een gabber tegen die net dezelfde noodzakelijke boodschappen heeft gedaan, we besluiten even wat eten te fixen en daarna is FIFA aan. Als het spel eenmaal in de console zit is het aan, de gebruikelijke scheldwoorden komen na enkele potjes naar boven en na 3 uur spelen komen we tot de conclusie dat we niet voor elkaar onder doen.

Donderdag studentenavond, we besluiten dus maar even de stad in te gaan, even een paar liter Vieux achter onze kiezen te gieten. Het werd een mooie avond, mooie dames en zat opties tot scoren, maar eigenlijk bleef het knagen dat ik hem nog geen Jantje (3-0 is wedstrijd beëindigen en je WhatsApp profielfoto veranderen naar een foto van een bekende Jan, in ons geval vaak Jantje van Amsterdam) heb kunnen geven. We besluiten halfdronken toch nog een paar potjes te gaan spelen, maar nog geen verschil.

Inmiddels is het vrijdagavond, heb al tegen 4 vrienden gespeeld en nog geen Jantje kunnen uitdelen, kut FIFA. Ik win meer dan ik verlies, maar krijg ook aardig wat tegendoelpunten tegen. Mijn goede gevoel van de eerste alinea is inmiddels vertrokken en er is plaats gemaakt voor pure passie, ik zal en ik moet mijn eerste Jantje uitdelen. Het gaat vanavond niet lukken, dat is duidelijk, het spel is niet goed genoeg.

Gelukkig heb ik zaterdag en zondag nog. Er staat niks op het programma behalve sport, ik moet tussen de FIFA wedstrijden door even coachen, Ajax en Max Verstappen bekijken maar voor de rest is FIFA de meta. Ja er is ook nog vrouwelijke aandacht die ik hiervoor laat schieten, maar dat komt van de week wel. Dat is 3-0, kut ik had qua vrouwen allang een Jantje kunnen uitdelen, maar dat is toch net iets minder waard dan een maat een profielfoto van Jantje geven.

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek