Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Today well fly Guildwars2 MMORPG Gaming Griffon Mount
  2 dagen ago
 • Vandaag spelen we de open beta van Total War Arena
  2 dagen ago
 • theaveragehordeplayer is going to spend her day playing some World
  2 dagen ago
 • Het is alweer weekend Maar wat gaan we spelen? Een
  2 dagen ago
 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  1 week ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  1 week ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  2 weken ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  2 weken ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  2 weken ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  2 weken ago

Advertentie

Column: Ik wil drank en drugs, drugs en games

De Tour de France is bijna afgelopen, nog 2 dagen koersen de mannen door Frankrijk en dan is het klaar. Morgen komen de renners aan in Parijs, dan hebben ze er 3500 kilometer koersen door Nederland, België en Frankrijk opzitten. Als het goed gaat wordt Froome gehuldigd als winnaar, dan krijg je een trofee mee naar huis die bewijst dat Froome dit jaar de beste slikker en spuiter was van het peloton. Menig  pornoster is jaloers op deze bokaal.  

Voor een grote groep Nederlandse mannen houdt dit in dat aan 3 weken bank liggen een einde komt. Niet meer wegdommelen bij de clichés van Herbert en Maarten, geen beelden meer van nutteloze Franse kastelen en geen verhalen over doping meer. Voor mij houd het in dat ik weer wat meer tijd om te gamen heb, een heerlijke onschuldige bezigheid.

Gamers maken zich namelijk niet druk om drugs, gamen is drugs. Dat is het mooie aan gamen, lekker veilig achter je computer met een stickie en een blikje Red Bull binnen handbereik. Als er vrienden bij zijn komen daar nog de nodige alcoholische versnaperingen bij en je hebt meteen een topavond. Dan heb ik het nog niet eens over de mensen die games ontwikkelen, niemand kan mij namelijk vertellen dat Mario niet is voortgekomen uit blowende Jappen.

Maar ook binnen de Electronic Sports Leaugue is het zover, ze gaan samenwerken met de WADA, het internationale anti-doping bureau. Het schijnt dat het merendeel van de professionele gamers aan de pillen zit, en dat kan natuurlijk niet. Dus zullen zij hier voortaan op grote toernooien op moeten worden gecontroleerd. Het schijnt dat je bij verschillende gokbureaus al kan inzetten wie de eerste Lance Armstrong onder de gamers is.

Doping en sport, het hoort natuurlijk niet. Maar waarom niet? Als ik drugs neem vind ik het al knap dat ik op mijn fiets kan blijven zitten, laat staan 200 kilometer in het rond rij. En als een pil in mijn kanis dauw dan vind ik het überhaupt al knap dat ik stil kan blijven zitten. Verder is de gemiddelde pro-gamer op een leeftijd dat iedereen aan het experimenteren is, dat is goed voor je ontwikkeling. Je kan dus wel gaan controleren maar volgens een bekend Hollands gezegde zeggen alle tieners ja tegen MDMA!

Columns afbeelding

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

de Luisterhoek

de Kijkhoek