Column: Laat november maar komen

Column PantaniCBS

November staat weer voor de deur, en met november komen natuurlijk ook de feestdagen te voorschijn. Het schijnt, zelfs de redactie van iTG doet eraan mee dat Halloween ook steeds meer in Nederland begint op te komen. Niks voor mij, weer een nutteloze Amerikaanse toevoeging waar wij als slaafjes gewoon aan mee doen, voor mij beginnen de feestdagen in november.

Traditioneel beginnen de feestdagen met mijn verjaardag, gebruikelijk is dat dit door de Nederlandse bevolking ingetogen gevierd word, behalve aan een huis ergens aan de Nederlandse kust. In dat huis, daar is het feest, misschien wel het meest exclusieve feest in ons kikkerlandje. Vrienden, hoeren en genoeg drank, het zou leuk zijn als die factoren ook aanwezig waren.

Maar de gedachten dwalen af, als we het over feestdagen hebben beginnen we natuurlijk bij Sint-Maarten, lekker met je lampion langs de deuren en zoveel mogelijk snoep scoren. Natuurlijk heb je er zure mensen tussen zitten die een appel, peer of mandarijn uitdelen. Kennelijk zelf geen jeugd gehad of een trauma opgelopen omdat ze teveel aan papa’s lolly of moeders zure mat moeste likken.

De echte feestdagen beginnen met de Sint, of hij dit jaar weer met zijn Pieten komt is de vraag. Mensen zijn het gezeik ook een beetje zat, het maakt ze niks meer uit hoe Piet eruit ziet. Mensen willen wat kinderen zeggen: Cadeautjes. Daar draait het om, niemand zit te wachten op de bisschop die wij allemaal adoreren omdat hij kleine kindjes op schoot wil hebben, denk ik met een vieze ondertoon.

Als de Sint weer vertrokken is met zijn boot volgt de Kerst. Beetje zuipen, lekker eten en verplicht bij familie op bezoek die er allemaal net te netjes uitzien voor hun doen. Ach, zo is het en ik vind het prachtig. Gevolgd door een prachtige jaarafsluiting tijdens Oudjaar waarbij in Nederland zoveel vuurwerk de lucht in gaat, ISIS schijnt met een jaloers blik naar al dit kruit te kijken.

Zijn er nog meer voordelen aan November en December, natuurlijk veel vrije dagen. Wat ga ik doen in die vrije dagen? Wat je hoort te doen in deze laatste twee maanden, nieuwe games en nieuwe films checken. November en December zijn de maanden voor de nieuwe content, de beste spellen en de beste films komen uit. Alleen al hierom heb je zin in de feestdagen; o.a. Fallout 4,  Cod BO, Halo 5 en Star Wars Battlefront. Die laatste is trouwens naast James Bond de film die je niet mag missen deze maanden, ziet er dus weer uit als 2 volle maar zeker vermakelijk game feestmaanden.

 

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek