Column: Het nieuwe goud genaamd SNES

Elke Nederlander kent Marktplaats, de online rommelmarkt waar iedereen zijn rotzooi op dumpt met de hoop dat mensen er grof geld voor bieden. Je kunt er daadwerkelijk alles op kopen en verkopen. Zo heb ik van de week Frank de Boer gekocht en meteen verkocht toen bleek dat mijn voetbal team verloor met 4-0. Naast onzin staan er ook auto’s, meubels, seks speeltjes, kleding e.d. op. Maar er is ook een aparte sectie speciaal voor “Spelcomputers en Games”. En daar gaan we het eens over hebben.

Want iedereen heeft het wel steeds over de prijzen van de huidige consoles de Playstation 4 en de Xbox one. Maar die prijzen verbleken als je momenteel ziet voor hoeveel geld oldschool gaming consoles en handhelds van de hand gaan. Zo zag ik onlangs een SNES (Super Nintendo) die niet werkte, waar je in feite alleen onderdelen van kan gebruiken, voor 40 euro van de hand gaan. En dat is exclusief nog eens 7euro verzendkosten.
Zo gaat een SNES met 20games en allerlei accessoires van de hand voor een slordige 300 á 400euro. Dan vraag ik me als liefhebber en trotse bezitter van vele Retro consoles en handhelds af waar het naar toe gaat, en of het de mensen alleen nog maar gaat om het geld of dat er stiekem dan ook nog een kleine beetje liefde is voor de consoles.

Retro is hip, dit zie je in de mode, dit zie je in de aller daagse producten en dit gebeurt momenteel ook in de Gaming industrie. Echter lijken mensen het inmiddels te zien als een wel overwogen investering voor in de toekomst. Onlangs vroeg ik me op Facebook al af waarom een Atari Lynx met 8 games verkocht wordt voor maar liefst 90euro, waarop ik sarcastisch aangaf hoeveel mijn beide Atari Lynxen dan waard zijn met zo’n 48 games. Hierop werd het bericht blijkbaar gelezen door andere en kreeg ik een bod van 750 euro. Of dat voldoende was… Ik heb het bericht maar verwijderd van mijn facebook pagina en de betreffende persoon aangegeven dat mijn Atari Lynx collectie niet te koop is.

Het moraal van dit verhaal. Mocht je nog een NES, SNES, Gameboy, Gameboy Pocket, Atari 2600, Atari Lynx, Atari Jaguar, Sega Dreamcast, Sega Genesis, Sega Game Gear of wat dan ook voor een oud console of handheld op zolder hebben liggen, en wil je ze verkopen dan moet je het nu doen of over een tijdje. Het nieuwe goud is je oude console!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek