Column: Om te lachen!

Column PantaniCBS

Humor is een breed begrip. Er zijn vele verschillende soorten humor en vele mensen beschikken over een verschillende scala aan humor. Je hebt liefhebbers van sarcasme, flauwe humor, woordgrapjes, moppen en ga zo nog maar een tijdje door. Humor kan bijna altijd, op het werk, samen met vrienden, in de auto en natuurlijk in de kroeg.

Overal waar je kijkt kun je humor vinden, zet je de televisie aan dan word je overdonderd met schijthumor. Elke dag worden 100 herhalingen getoond van Amerikaanse series met lachbanden eronder. Over de derderangs Nederlandse series kan beter gezwegen worden. Je kan beter naar de radio luisteren, daar zijn ze enthousiast origineel en ze lachen om hun eigen grappen. Lachen om eigen grappen is trouwens een toegevoegde waarde.

Van de radio gaan we verder naar het internet. Youtube en Dumpert zijn onuitputbare bronnen van de prachtigste filmpjes. Mannen die van 2 meter hoogte met hun zak op een boomstam terecht komen, mensen met teveel zelfvertrouwen en te weinig atletisch vermogen en dikke vrouwen zijn hoe dan ook lachwekkend. Daarvoor moeten wij alle harteloze vaders, buurmannen, ooms en andere onbekende die gewoon doodleuk blijven filmen terwijl je een doodklap maakt bedanken. Hoe harder, hoe beter!

*Er zijn ook feiten op het gebied van humor, zo zijn vrouwelijk cabaretiers nooit grappig, te harde grappen vertel je alleen aan vrienden. Marokkanen en Turken doen het net iets beter dan Belgen en Duitsers al zijn de Polen ook in opkomst, galgenhumor wekt de mooiste lach op en mensen met een kleurtje lachen net even wat mooier, harder en aanstekelijker dan blanken. Clichés die niet kloppen zijn; dat donkere mensen alleen van zwarte humor houden, vrouwen hebben ook humor en te harde grappen bestaan echt.

Maar nu over tot de orde van de dag, gister kwam er een bericht over Whatsapp dat er een jongeman op Twitch een videokaart weggaf bij 25 nieuwe abonnees. Uiteindelijk bleek het een slechte grap te zijn van een tweederangs Andre van Duin in spé. De aanloop was niet goed gepland, de clou was verkeerd en eigenlijk was alleen zijn inteelt hoofd lachwekkend om naar te kijken. Ik miste alleen eerdergenoemde lachband om zijn grap duidelijkheid mee te geven.

Deze jongeman heeft humor misbruikt, hij zou humor nooit meer mogen gebruiken. De Marc Dutroux van de humor, hij heeft humor verkracht. Als een dictator gebruikte hij manipulatief media om populariteit te winnen en dit alles onder het mom van een grapje. In ieder geval is zijn sociale experiment zoals hij dit later noemde geslaagd. Geen man zal meer een biertje met hem drinken, hij moet voortaan met zijn Rosé humor tussen de vrouwen staan.

*Voor alle vrouwen heb ik alinea vier schuingedrukt geschreven, jullie zullen het vast niet begrijpen maar dit is sarcastisch bedoeld.

Columns afbeelding

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek