Column: Reacties

Column PantaniCBS

Een vast ritueel, wakker worden, verse jus d’orange en een krantje erbij. Behoorlijk old-skool begin, daarna de Ipad erbij, nieuws checken en Dumpert bekijken. Geenstijl en Dumpert zijn misschien wel mijn favoriete bezigheden, niet eens het nieuws en de filmpjes, nee de reacties zijn het hoogtepunt. Ongenuanceerd, hard, grappig en vol ironie, een betere combinatie om mee wakker te worden is er niet.

Ik zou haar doen, misschien wel de meest geplaatste reactie die er is. Toch verschijnt er elke keer weer een lach op mijn gezicht, dat is vaak namelijk ook de eerste reactie die bij mij opkomt. Vrouwen en innerlijk, het blijft toch hetzelfde als de Playboy kopen voor de interviews. Geen enkele man kijkt naar innerlijk, bij de gedachten “ik zou haar doen” is het over. Als je de kans krijgt doe je het namelijk, dan denk je niet meer aan al haar vervelende eigenschappen, nee dan geef je haar gewoon.

Een andere reactie die ik kan waarderen is “ga dood”, gewoon omdat deze reactie in bijna elke context toepasbaar is. Ook in het dagelijks leven zou dit een toevoeging in ons taalgebruik zijn, als iemand onzin verkoopt, een lulverhaal ophangt of als een vrouw wat aan je vraagt. Het zou toch een beter en korter spreekwoord zijn dan “dat slaat als kut op een gebakje”, en dat terwijl dit spreekwoord misschien wel het spreekwoord is met de meeste toevoeging aan de Nederlandse taal.

Maar het grootste doel blijft natuurlijk om zelf bovenaan de reaguursels te komen staan, naast profvoetballer worden wil elke man een keer in zijn leven een topreaguursel schrijven. En dan het liefste natuurlijk met “ik zou haar doen” of “ga dood”. Dat is net zoiets als het winnende doelpunt in de Champions League finale, Kate Upton doen, een Bugatti Veyron bezitten of een dag in de schoenen van James Dean staan.

Natuurlijk allemaal schier onmogelijke taken, bij iTG gaat het nog wel lukken maar Dumpert is van een andere orde. Hetzelfde geld voor dat winnende doelpunt, tegen AFC 8 lukt dat nog maar Barca schijnt iets te hoog gegrepen te zijn. Dan maar voor Kate Upton of de Bugatti Veyron gaan, moeilijk maar beide niet onmogelijk.

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek