Column: Schizofreen

Column PantaniCBS

De een vind het lekker de ander alleen maar irritant, heb ik het nu over Gerard Joling? Nee die vind iedereen op zijn troetelbeer Gordon na irritant. Eigenlijk heb ik het wel over een genre waar ook deze twee relnichten schijnen toe te behoren, al betwijfel ik of je het muziek kan noemen. Over smaak kun je twisten, maar mensen die de Toppers bezoeken hebben toch vaak een chromosoompje extra. Misschien beledig ik nu heel veel mensen, maar ik weet zeker dat laats genoemde daar om kunnen lachen.

Wel veel ik in deze column, maar schijt geen zin in een standaard column vandaag. Muziek daar waren we gebleven, zoals jullie in mijn wekelijkse film item hebben kunnen lezen komt de film Straight Outta Compton eraan. Een film waar ik al een tijdje naar uitkijk, het is een goede tijd voor de rap. Deze film heeft in Amerika het beste openingsweekend voor films met leeftijdsgebonden kijkadvies van het jaar gehad, daarnaast ook veel positieve kritiek. Snel maar even bekijken dus.

Maar dat is niet alles, ook Dr. Dre heeft zijn nieuwe album vorig week uitgebracht. Al enkele jaren was Dr. Dre bezig met een wat een epische album moest worden. Episch kan ik het niet noemen, daar waren de verwachtingen namelijk te hoog voor, eigenlijk is alleen seks met Jennifer episch. Steengoed kan ik het wel betitelen, Dr. Dre laat de rap weer leven. Dit album laat de spanning naar de film Straight Outta Compton naar een ongekend niveau stijgen.

Maar niet alleen Dr. Dre kwam met wat nieuws, ook op Nederlandse bodem doet de rap de laatste jaren van zich spreken. En dan hebben we het niet over onze verkaaste Marokkaan Ali B of Gers met ze Eftelingnaam (zelfverzonnen, Van Dale graag patent op dit woord) Pardoel maar over de echte rap. Zo pakte Fresku laatst Giel Beelen en zijn white ass hipster radiostation 3 FM aan, zeker het luisteren waard. Maar ook onder andere The Opposites komen al jaren met strakke nummers, nu komen ze met een ode aan de film Straight Outta Compton getiteld Straight Outta Control. Ga het luisteren dan pappies!

Moeten we dan nog iets kwijt? Ik denk van niet. Mensen zullen denken wat heeft deze column met gamen te maken of wat is dit voor onzin column. Helemaal gelijk het gaat ook nergens over, net als ruziën over Zwarte Piet? Wat begint hij daar nu ook al over, nu zijn de rapen klaar. Racisme bestaat, deal ermee, pak racisten aan en laat iedereen in zijn waarde. Kunnen jullie mij nog volgen? De slimmerken wel, de rest luister het nummer van Fresku nog een keer. Nu nog even het antwoord geven op mijn eerste vraag; het antwoord is gamen met muziek aan. Wat, deze gozer is strak! Zoveel onzin en waarheid in een tekst. Een woord: geniaal.

Bash allemaal de reacties vol met onzin, lijkt mij gewoon een keer leuk, ik ben al begonnen! En vraag niet naar Jennifer, die is van mij!

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek