Column: Te Laat

Column PantaniCBS

Een café in het centrum van Haarlem, in een opslag zie ik dat in het half gevulde café zich ongeveer 30 mensen bevinden. Van deze 30 mensen bevinden zich 3 a 4 dames met potentie en een M*I*L*F die zeker de moeite waard is. Vanuit een tafeltje een beetje richting de hoek van de tent heb ik een perfect uitzicht over het gehele café, twee dronken studenten staan half kwijlend naar een van de dames te kijken die eerder ook al op mijn radar was verschenen. Ze hebben het over haar maar de aanzet om een gesprek aan te gaan blijkt een moeilijke kwestie te zijn.

Dan voel ik ineens een hand op mijn schouder, een bekende stem zegt tegelijk “He Homo! hoe gaat het ermee?”. Het is een maatje van de middelbare school die toevallig net binnen is komen lopen, na een kort nietszeggend gesprek loopt hij verder en gaat bij een paar gasten zitten. Ondertussen haalt een van Gods prachtige verschijningen lege glazen op en vraagt of ik nog wat wil hebben, een Vieux Cola dan nog maar. Net op dat moment hoor ik een verwachte en bekende stem zeggen “doe daar maar een Baco bij meissie”, 45 minuten te laat staat daar de maat waar ik mee had afgesproken.

Weer te laat, hij is altijd te laat, hij kan er zelf niks aan doen, het is nou eenmaal zo. Gelukkig kan ik mezelf goed vermaken en kan ik genieten van mensen in hun natuurlijke habitat, geen verloren tijd dus. Deze maat heeft weinig met gamen, behalve Forza en de potjes FIFA en Mario Kart die hij meespeelt als vrienden dit aan het spelen zijn, hij besteed zijn tijd liever aan dames. Het verbaasd me dan ook niks dat hij binnen enkele seconden de M*I*L*F spot die ik al eerder had waargenomen.

Toch heeft deze vriend meer met games te maken dan dat hij zelf weet, net zoals op hem zit je namelijk vaak ook op games te wachten. Uitgevers geven een datum voor de eerste date en steeds als die date er bijna aan zit te komen stellen ze de date nog even uit. Eigenlijk hetzelfde al wat hij doet via What’s App, “ben iets later”, “stap nu op de fiets” en “rij nu de stad in” zijn bekende berichten. Op een gegeven moment kijk je niet eens meer, je gaat er gewoon van uit.

Sommige kunnen zich er aan irriteren, het licht aan mijn staat maar meestal laat ik het aan mij voorbijgaan. Toch is het verveld, zo zou o.a. Star Fox van Nintendo aankomende november verschijnen maar is dit toch weer na 2016 verplaatst, weer net even langer wachten. Nintendo is niet de enige, het is zelfs zeldzaam als games op de verwachte release datum werkelijk uitkomen. Een irritatie punt, net als bij die vriend van mij. Maar dan bedenk je jezelf, je kan wel zeuren maar ondertussen zijn er nog zoveel games die je kan spelen en de keer dat ze op tijd zijn dan is het pas echt een verrassing.

 

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek