Column: Top Gear

Top Gear

Een klap van Jeremy Clarkson aan een producer van de BBC heeft ervoor gezorgd dat een van de best bekeken televisie programma’s van de buis is. Van de buis af is trouwens overdreven want tegenwoordig zijn er meer herhalingen dan originele programma’s te zien. Die klap intrigeert mij trouwens na twee maanden nog steeds mateloos, in mijn beleving een klap waar Badr Hari jaloers op zou zijn. Op het juiste moment, Top Gear bloede de laatste twee seizoenen onder andere door een overdosis commercie dood, de genadeslag toedienen en met een K.O eruit.

Televisie zenders zijn sinds de komt van internet aan het uitsterven, alleen de oude garde kijkt nog regelmatig naar deze steeds meer totaal nutteloze wordende toevoeging. Net als kranten, cd’s en dvd’s zullen commerciële en publieke zenders langzaam verdwijnen en zullen bedrijven als o.a. Youtube en Netflix de honneurs gaan waarnemen. Dit is de toekomst en een instrument wat door de jeugd al massaal gebruikt word.

Wat achterblijft is nieuws over deze media, je kan alles vinden op internet maar de grootste nieuws media lopen achter op het gebied van internet. Nu.nl en de Telegraaf wat toch gezien worden als grote media brengen geen tot weinig nieuws op het gebied van internet, apps en games. Ze brengen geen tot weinig nieuws over de grootste en meest beïnvloedbare opkomende platformen van de toekomst.

Op het gebied van games is er helemaal weinig te vinden. De programma’s die je op televisie kunt vinden zijn ruk, en dat is nog licht uitgedrukt. De schijthumor in Gamekings gecombineerd met de totale ondeskundigheid van Insidegamer zorgt ervoor dat de gamewereld overkomt als een 3e wereldland wat nog lang niet toe is aan een stap hogerop. Iedereen speelt tegenwoordig games en dus neemt de vraag naar een behoorlijk game programma toe.

Bedrijven als Netflix zijn de aangewezen personen om hier wat aan te doen. Een programma in de trend van Top Gear over Games, internet, pc’s en apps. Een beetje klote met computers en games spelen met vrienden zoals normale mensen dat ook doen. Verder een beetje door semi-grappige opdrachten laten zien wat voor troep, junk en onzin er op het internet te vinden is. Dit moet wel gedaan worden door 3 à 4 gamers die ook een klein beetje kunnen presenteren en waarvan er een goed kan meppen en je hebt een doorslaand succes.

Columns afbeelding

Dit was mijn eerste Column van dit jaar, er zullen nog vele volgen! Elke week weer een ander onderwerp, andere kansen..

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek