Column: Uitkijken naar

Column PantaniCBS

Ongeveer 34 keer per jaar gaat het rommelen in mijn maag richting het weekend, ik word zenuwachtig en krijg vlinders in mijn buik. Nee, niet vanwege het feit dat ik naar mijn vriendin ga, dan overschat je vrouwen toch echt een beetje. Die vlinders zijn vanwege de liefde van mijn leven, een Amsterdamse voetbalclub waarmee ik de zwaarste tijden maar nog beter ook de mooiste momenten van mijn leven heb gedeeld. En omdat deze Amsterdamse club de mooiste sport van de wereld beoefend kijk je toch uit naar de game waarin deze godenzonen te bewonderen zijn.

De demo van FIFA is uit, eigenlijk weinig nieuws. Het ziet er allemaal net iets mooier en weer wat strakker uit. Over 2 weken dus gewoon maar weer naar de winkel om deze game te kopen. Aangezien in FIFA 16 de teams weer up-to-date zijn, ben je toch verplicht het nieuwe spel te kopen. Als een update in FIFA 15 dit had gedaan had ik niet eens de moeite genomen om naar de winkel te gaan. Dit jaar kun je ook voor het eerst met vrouwenteams spelen, dit is weer een stap te ver, je blijft toch hopen op een achievement die je behaalt als je een jaar lang geen vrouwenteam aanraakt.

Naar FIFA 16 word alleen uitgekeken vanwege de “nieuwe” teams, tenues en kleine veranderingen, hoe anders is dat met andere spellen. Sinds deze week ben ik stoked, ik kijk uit en eigenlijk wil ik de game al meteen hebben, dan heb ik het natuurlijk over de nieuwe Pokemon game. Oké, met mijn 27 jaar jong kom ik uit de eerste generatie Pokemon verzamelaars op de Gameboy, zeker een top 10 spel aller tijden, en de tweede generatie Pokemons heb ik eigenlijk aan mij voorbij laten gaan. Maar de tweede en ook de latere generatie Pokemons zijn toch eigenlijk net vrouwelijk teams bij FIFA, ze zijn er wel maar niemand wil ze hebben.

Het nieuwe Pokemon spel gaat een stapje verder, met een app op je mobiele telefoon kun je in de echte wereld Pokemons vangen. Als je op straat loopt en je telefoon gaat trillen houdt dit in dat er een Pokemon of een andere Pokemontrainer die jou wil uitdagen in de buurt is. Pokemon in real life, dichterbij kan het bijna niet. Pak je mobiel en via de app pakt je camera de echte wereld en voegt daarin een Pokemon toe. Als toevoeging kun je een armband met een Pokebal  kopen zodat alles nog net even wat echter aanvoelt, het klinkt in ieder geval nu al te mooi voor woorden.

Pas nu besef ik hoe vrouwonvriendelijk ik hierboven eigenlijk was, want deze app brengt Pokemon wel dichtbij. Maar ik vergat de randzaken, ik ben namelijk niet het type Ashe, ik ben meer het type Brock. En dus zal ik naast Pokemons ook proberen enkele zusters Joy of agentes Jenny proberen te vangen. Eigenlijk speel ik ook graag met vrouwen, misschien is mijn rancune op de vrouwen bij FIFA wel gebaseerd op het feit dat deze vrouwen voor mij totaal onbereikbaar zijn. En die vriendin die ik in het begin noemde die is er niet, is dus lekker makkelijk om daar laconiek over te doen. In 2016 troost ik mezelf dan maar met Pokemons en hoop via mijn Pokemons een mooie trainster aan de haak te slaan.

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek