Columns: FIFA All Stars

Column PantaniCBS

Het voetbalseizoen is weer begonnen en de echte liefhebbers en voetbalkenners denken dat Ajax de schaal weer terug naar Amsterdam gaat halen. Voor de rest staat nog niks vast. Wel zijn de ratings van de FIFA 16 spelers bekend gemaakt en net als in het echt is Messi de speler met de hoogste rating. Messi staat nu eenmaal op eenzame hoogte en staat op het punt om de nummer 3 positie achter Litmanen en Cruijff in te nemen op de ladder van beste voetballer aller tijden.

FIFA is eigenlijk de best terugkomende jaarlijkse game die er is. Een tijdje is er een concurrentie strijd geweest tussen FIFA en Pro Evolution Soccer (Pes), maar deze is de laatste jaren door FIFA gemakkelijk gewonnen. Alsof Brazilië tegen San Marino speelde, ze doen mee maar worden standaard toch afgedroogd.

Nu zitten er in FIFA 15 all-star teams wat eigenlijk net geen all-star teams zijn, daarom heb ik de moeite genomen om de twee beste teams ooit tegenover elkaar te zetten. In het eerste team beginnen we met de Italiaan Dino Zoff op doel, van rechts naar links zien wij Maldini , Beckenbauer, Lazeroms en R. Carlos. Op het middenveld Zidane, Litmanen en Puskas met daarvoor in de aanval van Basten, Pelle en Maradona.

In het andere team stellen wij de Rus Lev Yashin op onder de lat. Van rechts naar links in de verdediging Cafu, Baresi, Moore en Krol. Op het middenveld vinden wij Garincha, Cruijff en Platini. In de aanval staan Messi, Di Stefano en Best. Het duurt nog een kleine maand voordat de nieuwe FIFA in de schappen ligt, tijd genoeg dus om dit nog even snel in te voeren.

Twee teams met echte pure voetballers, twee teams met echte legendes en spelers die het waard zijn om all-stars genoemd te worden. Voor nu houden wij ons nog even tevreden met FIFA 15 en het begin van het voetbalseizoen. Nog even snel de laatste Jantjes uitdelen aan je vrienden en spelen met de teams die in de zomer zichtbaar verzwakt zijn.

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek