Countdown to Nuclear Launch: 4 dagen

Fallout 4

Nu komt het toch steeds dichter bij! De release van Fallout 4! Bethesda denkt dat het feest al begonnen is en hebben gisteren een mooie launch trailer online gezet! Vandaag wil ik het even hebben over de muziek in Fallout, dit is toch wel een zeer aparte keuze, toch? Laten we verder gaan met aftellen! Nog maar 4 dagen!

Jullie weten vast allemaal al dat er in Fallout gebruik wordt gemaakt van muziek dat rond de jaren 50 is uitgebracht. Dit versterkt natuurlijk het effect van de geschiedenis in de toekomst. Fallout speelt zich namelijk af in de toekomst, maar de stijl is blijven hangen in de jaren 50, de technologie is er wel op vooruit gegaan, maar toch werken ze nog met vreemde DOS schermpjes. Persoonlijk vind ik dit een heel erg interessant concept. De geschiedenis in de toekomst dus. De andere reden waarom deze muziek gebruikt wordt is omdat heel veel nummers te maken hebben met alle oorlogen die er deze tijd zijn geweest, met name de oorlogen waarbij nucleaire wapens zijn gebruikt. Dit nummer werd namelijk gebruikt in de Gameplay trailer van Fallout 4:

Fallout 3 en Fallout New Vegas hadden hele coole nummers op de radio, de nummers die we van Fallout 4 hebben gehoord, namelijk “Atom Bomb Baby”, “Maybe” van de legendarische Ink Spots waar menig Fallout fan wel mee bekend is! En “The Wanderer” bevallen me in ieder geval wel, lekker oldschool en het past mooi bij de Fallout setting. Ik ben zeer benieuwd naar de nummers die we in Fallout 4 gaan zien!

Wat vinden jullie van de muziek in de Fallout games?

Hier is de Launch trailer:

Willen jullie nog iets specifieks weten over Fallout 4? Laat het weten in de reacties, dan zal ik hier de volgende dag proberen meer over te vertellen!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek