Countdown to Nuclear launch: 5 dagen

Fallout 4

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Fallout is nog maar vijf dagen van ons verwijderd, Tot de dag van de release wil ik zoveel mogelijk informatie delen met jullie. Zoals jullie in de afgelopen artikelen al hebben gelezen gaan er namelijk een aantal dingen veranderen in de nieuwe Fallout game. Tijd om verder te gaan met aftellen, nog maar vijf dagen!

Veranderingen, zijn ze goed of slecht? Laten we eens kijken naar het crafting systeem in Fallout 4.

In de vorige Fallout games vond je tijdens het looten van huizen en basissen een hele hoop rotzooi, zoals oude ventilator onderdelen, een speelgoed auto, duct tape, super lijm, lege flesjes, noem maar op. In fallout 4 worden deze items eindelijk bruikbaar. Ieder item heeft namelijk een bepaald onderdeel dat nodig is voor een upgrade van bijvoorbeeld een wapen. Met duct tape of superlijm verbind je de verschillende onderdelen met elkaar. Van een oud vergrootglas, een blikje en een vork kun je bijvoorbeeld een nieuwe scope maken voor je wapens. De achterliggende gedachte hier is dat elk voorwerp in Fallout nu meer waarde heeft dan simpele rotzooi wat je kunt verkopen voor twee bottle caps.

Daarnaast heb je de optie om in de speelwereld verschillende dingen te salvagen zoals metalen platen of houten planken, hiermee kun je vervolgens jouw eigen fort bouwen. Hier kan je dan ook elektriciteitspalen neerzetten om een computer op de laten draaien die turrets aanstuurt of lampen van kleur laat veranderen. Je kan je eigen trading post opstellen om met reizende handelaren te ruilen die exclusieve en zeer sterke items zullen aanbieden. Je kan gewassen planten om voedsel te kweken. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Let er wel op dat jij je fort goed beschermt, raiders zullen namelijk je fort aanvallen.

Ten slotte zal Fallout 4 complete mod-support krijgen. In het begin van 2016 zal de creation-kit voor PC spelers beschikbaar worden gesteld. Deze zal niet veel later volgen op de Xbox One, als alles dan doet wat het zou moeten doen word deze ook naar de Playstation 4 gebracht. Dit is de eerste keer dat Bethesda Mod-tools naar de console brengt, ze kijken er dus erg naar uit, maar weten niet wat ze te wachten staat en geven daarom nog geen verwachte datum aan.

Wat denken jullie van het nieuwe crafting systeem in Fallout? Wil je iets specifieks weten over de nieuwe Fallout? Laat het weten in de reacties!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek