Crackdown 3 verschijnt voor het einde van 2017 in Native 4K

Crackdown 3

De exclusief voor Xbox franchise Crackdown zal terugkeren in 2017. De game werd oorspronkelijk dit jaar nog verwacht, maar is meerdere keren uitgesteld. We zullen Crackdown 3 nu tegen, of nog voor het einde van het nieuwe jaar mogen verwachten.

Dave Johnson, de art director van Microsoft Studio heeft in een livestream bekend gemaakt dat Crackdown 3 in ieder geval met de feestdagen volgend jaar speelbaar zal zijn in een native 4K resolutie op Scorpio, de krachtigere Xbox die gepland staat voor release eind 2017.

Het zou mogelijk kunnen zijn dat de game iets eerder verschijnt, maar de game krijgt in ieder geval 4K support en zal dus een stuk mooier ogen op de krachtigere variant van Xbox, welke pas over een ruw jaartje zal verschijnen.

Crackdown 3 zou oorspronkelijk in 2016 al verschenen zijn maar werd onder verschillende redenen uitgesteld naar 2017. De eerste reden voor uitstel was dat de line-up voor de feestdagen in 2016 al zo volgepropt is. Hierdoor zou een beetje het Titanfall 2 effect ontstaan waarin een prachtige game niet de verdiende aandacht krijgt door Battlefield 1, die een week eerder verscheen.

De volgende reden voor uitstel was dat de campaign van de open-world game nog de nodige aandacht nodig had voordat ze de game wilde gaan afwerken voor release.

Hoe dan ook lijkt het er nu op dat we Crackdown 3, met 4K support, mogen verwachten rond de feestdagen van 2017. Mogelijk ongeveer gelijktijdig met de nieuwe console van Microsoft.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek