Het crafting systeem van No Man’s Sky

No Man's Sky Walker

No Man’s Sky, de never ending space exploration en survivalgame heeft een vrij uitgebreid crafting systeem met boordevol mogelijkheden per uitbreidbaar item. De game is veel meer afhankelijk van survival dan je misschien gedacht had.

Tijdens het spelen en ontdekken in het eindeloze universum van deze game heb je ten alle tijden toegang tot jouw schip, jouw harnas en je wapens. Het mooie van deze items is dat ze alle drie een eigen opslag plaats hebben die je naar wens kunt invullen. Het is dus geheel aan jou hoe je de game wilt spelen. Wil jij dat jouw wapen of harnas een hele boel functionaliteiten heeft? Zoals bestendigheid tegen hitte of kou? Of wil je veel spullen mee kunnen dragen? Elke slot in jouw inventory is namelijk in te vullen hoe je dat zelf wilt. Je kunt er een upgrade in plaatsen, maar je kunt er ook spullen in opslaan.

Sommige materials die je kunt verzamelen op planeten kun je gebruiken als brandstof voor jouw wapens of harnas, de gesteente ‘Plutonium’ kun je daar voor gebruiken bijvoorbeeld. Waarom zou je brandstof nodig hebben voor wapens of harnasen? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Sommige planeten hebben een niet zo’n prettige atmosfeer. Om je daar tegen te beschermen moet jij je harnas of wapens met bepaalde upgrades die bestendig zijn tegen de gevaren van een planeet, “bij tanken” met brandstof.

Ben je op zoek naar materialen maar weet je niet zo goed waar je moet zoeken? Hoe werkt dit dan in No Man’s Sky? In deze game heeft de omgeving een aantal regels waar het zich aan houdt. Planeten die een grote afstand van de zon hebben bijvoorbeeld een heleboel materiaal X, terwijl planeten dichtbij de zon juist meer materiaal Y hebben. Al deze regels leer je langzamerhand terwijl je de game speelt.

Daarnaast kan je ook, terwijl je aan het vliegen bent in de ruimte, meteorieten kapot schieten om er resources uit te krijgen. Grote meteorieten laten titanium achter, wat weer een uitstekende resource is voor brandstof.

No Man’s Sky zal in juni verkrijgbaar zijn voor de Playstation 4 en PC. Hebben jullie er al zin in?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek