Crash Bandicoot bestaat 20 jaar

E3

Het is feest! Misschien wel de grootste PlayStation mascotte die er ooit is geweest, Crash Bandicoot, is vandaag jarig. Hij bestaat 20 jaar. Natuurlijk komt Crash dit jaar terug naar de consoles met remakes.

De Crash Bandicoot games kenden hun hoogtepunt tijdens de PlayStation 1 dagen. De mascotte van Sony was goed gebekt en voerde een ware oorlog tegen Nintendo en haar mascottes:

Naughty Dog maakte de spellen tijdens deze dagen. Voor mij was het ook de eerste keer dat ik platformers speelde, als het ware was ik dus opgegroeid met Spyro en Crash Bandicoot. Het derde spel in de serie voegde veel meer thema levels toe maar het hoogtepunt voor mij was toch wel het eerste deel, met gevechten in laatste levels. De Crash Bandicoot games waren ook altijd vrij pittig en zagen er voor hun tijd natuurlijk erg goed uit. Zelfs wanneer ik ze op dit moment speel kan ik de nostalgische graphics en levels nog enorm waarderen.

Remaster

Afgelopen E3 was het na jaren eindelijk zover. Al jaren wachten mensen op een tweede leven voor Crash Bandicoot en sinds deze in handen is van Activision is er niet veel meer mee gedaan. Activision en Sony kondigden tijdens de laatste haar persconferentie aan dat er een remaster ging komen van de eerste drie delen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek