Crytek laat hun VR kunsten zien

Voel de kracht van een dinosaurus als nooit tevoren in deze nieuwe VR demo die door Crytek is ontwikkeld in hun eigen CryEngine. We kennen Crytek natuurlijk allemaal al van hun bekende sci-fi shooter serie: Crysis, maar laten met deze demo zien dat zij ook bezig zijn met de ontwikkelingen in de VR wereld.

De demo werd al eerder tentoon gesteld op het GDC 2015 in San Francisco, maar is nu gratis te downloaden via Steam voor iedereen die een VR brilletje heeft. Natuurlijk kan je deze ook gewoon in 2D kijken, zelfs dan ziet het er al indrukwekkend uit. Kijk het in Virtual Reality en je zal je een hele unieke en intieme beleving ervaren die geen enkel andere medium kan aanbieden.

De demo, Back to Dinosaur Island plaatst de spelers in de huid van een baby dinosaurus in een nestje. Omringd door dinosaurus eieren worden de spelers meteen naar binnen gesleurd door de prachtig gemaakte 3D jungle omgeving die gevuld is met allerlei soorten vegetatie en een hele boel verschillende levensvormen. Spelers kunnen met de omgeving spelen door middel van interactie met dinosaurus eieren, een dragon-fly en uiteindelijk zul je zelfs face-to-face contact maken met een enorme T-rex! Dit zal voor een beleving en ervaring zorgen die alleen mogelijk is met Virtual Reality.

David Bowman, Crytek’s Director had het volgende te melden: “Back to Dinosaur Island shows how intense, involving and rich virtual reality can be. Players will see a powerful dinosaur breathing inches from their face, getting an unprecedented sense of its immense scale.”

Zullen wij dus volgend jaar een Dinosaurus game van Crytek mogen verwachten wanneer de Virtual Reality brilletjes voor de consoles beschikbaar zijn, of is dit slechts een demo? Misschien wel een Crysis VR in Dinosaurusland?

Hebben jullie thuis een VR bril? Dan horen wij graag wat jij van deze demo vindt, zelf kunnen we die helaas alleen maar in 2D bekijken..

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek