Crytek sluit studio’s

Crytek staat bekend als de maker van de CryEngine en Crysis. Echter gaat het de laatste jaren met het bedrijf een stuk minder goed. Het is op een punt gekomen dat het bedrijf zelfs vijf studio’s moet gaan sluiten. 

Crytek heeft bekend gemaakt dat het bedrijf zich gaat richten op innovatieve games en zijn CryEngine. Andere takken en studio’s van het bedrijf zullen worden gesloten. Dit is volgens het bedrijf nodig om financieel niet ten onder te gaan. Het sluiten van deze studio’s heeft volgens het bedrijf geen verdere impact op mensen die gebruik maken van de CryEngine.

De afgelopen tijd gingen er geruchten dat het bedrijf niet langer kon voldoen aan het betalen van haar medewerkers. Inmiddels zou dit allemaal rechtgetrokken moeten zijn binnen het bedrijf.

Crytek werd opgericht in 1999 en staat bekend als de maker van de eerste Far-Cry game. De meeste mensen zullen het bedrijf echter kennen vanwege de Crysis serie en het veel gebruikte CryEngine. Deze laatste heeft de laatste jaren wel wat meer concurrentie te verduren doordat Unreal Engine en Unity het enorm goed doen. De eerste staat bekend om haar graphics. Het spel was enorm lastig te spelen in de tijd en was een goeie benchmark voor computers om te testen hoe goed jouw gebouwde computer was. De laatste jaren is dit natuurlijk allemaal wat minder doordat games technisch veel meer verbeterd zijn sinds Crysis uit kwam. Maar voor de tijd was dit spel een goeie meter. Of het bedrijf ooit nog een nieuwe Crysis gaat uitbrengen is niet bekend. Natuurlijk met het nieuws over betalingen wordt dit op het moment ook nog niet verwacht.

Heb jij ervaringen met Crytek gehad in de afgelopen jaren? Heb jij veel Crysis gespeeld, of maak jij je  games in de CryEngine? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek