Cube World is toch nog niet dood!

Cube world

Cube World, een Voxel gebaseerde exploration game, zoiets als Minecraft maar dan juist net iets meer ontdekken, monsters verslaan, verschillende soorten gear zoeken dan bouwen. De Alpha van Cube World werd in 2013 uitgebracht voor 20 euro, zo konden spelers de game in een vroeg stadium al spelen en verwachte zij dus regelmatig updates tot het spel uiteindelijk werd uitgebracht.

Bij het laatste gedeelte ging het iets mis. Zoals je gewend bent bij Steam bijvoorbeeld, krijg je wanneer je een Early-Acces game koopt regelmatig updates en nieuwe content omdat je een spel aan het spelen bent die nog vollop in ontwikkeling is. Bij Cube World was dit echter niet helemaal het geval, het kleine team van Cube World zag het spel meer als een passie project waarbij ze liever niet graag iets van zich lieten horen totdat ze wisten dat wat ze aan het maken waren perfect was en de goede richting uit ging. Er is maar een vraag die mij hier te binnen schiet… Waarom dan een Alpha versie te koop aanbieden voor 20 euro?

Maar goed, het is nu al meer dan een jaar geleden sinds we een update hebben gehad over Cube World. Afgelopen dagen verschenen er opeens tweets van de ontwikkelaars waarin zij nieuwe dingen in Cube World ging teasen!

Cworld twitterCworld twitter

Cworld twitterCworld twitter

Wat houdt deze update nu precies in? Er zullen Factions toegevoegd worden aan Cube World, in deze screenshots zie je een Faction Leader, die kan je tegen komen tijdens het questen in Cube World. Iedere faction heeft zijn eigen motivatie en een unieke verhaallijn. Er zijn “goede” en “slechte” Factions. Daarnaast zal er ook muziek aan het spel toegevoegd worden, deze kan je hier zelfs al luisteren! Wanneer deze update live gaat is nog niet bekend, de makers geven aan dat het nog niet helemaal af is, en er nog wat content aan toe gaan voegen.

Wat denken jullie hiervan? Handig om je fans zo in het donker te laten zitten en na een jaar opeens weer van je laten horen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek