Dag en weer settings in Spider-Man

Spider-Man PS4

Insomniac Games’ Spider-Man voor de Playstation 4 zal geen dynamisch weer of dag systeem bevatten. Na het voltooien van de game zal de speler handmatig de tijd van de dag en het weer kunnen veranderen.

Veel games maken gebruik van een dynamisch weer en tijd systeem, vooral Open-World games. Insomniac Games heeft een specifieke reden waarom er niet gekozen is voor een dynamisch weer en tijd-systeem. Spider-Man is een story heavy game. Dit betekend dat het verhaal een heel erg belangrijke rol speelt in het spel. In story heavy games zijn er allerlei factoren die de impact van het verhaal verzwaren. Denk hierbij aan gezichtsuitdrukkingen, voice-acting, omgeving, muziek, maar vooral ook het weer. Een droevige scene heeft namelijk veel meer impact op de speler als het donker is en het regent dan wanneer de zon schijnt.

“For us we thought that, well I mean the truth is, this is a very story heavy game and as you guys know a lot of great games use time of day whether to communicate a certain feel vibe to the situation where you are in the story so we want to make sure that we were communicating a certain feeling to the player while they were first making their way through the main story. That being said when you do finish the game you can actually change time of day and weather yourself manually.”

Insomniac Games heeft voor de volledige duur van het verhaal het weer en de tijd handmatig ingesteld op een zodanige manier dat het goed bij het verhaal past. Zodra het verhaal afgelopen is mag je zelf kiezen of je in daglicht speelt of niet.

Spider-Man verschijnt 7 september exclusief voor de Playstation 4. 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek