Danganronpa komt naar Steam!

Monokuma header

Danganronpa, een visual novel die bekend staat als een van de beste games uitgebracht voor de Playstation Vita, maakt in februari haar opwachting op Steam. Dit werd bekend gemaakt door de uitgever, Spike Chunsoft.

In Danganronpa speel je als Makoto Naegi, een jonge student die toegelaten wilt worden tot de prestigieuze Hope’s Peak school. Hope’s Peak is een instituut dat er om bekend staat alleen de beste van de beste toe te laten. Makoto, die toegelaten is tot de school, maar zelf geen noemenswaardige vaardigheden bezit, wordt uiteindelijk toch geplaatst in een van de klassen, maar komt er al heel snel achter dat niet alles zo geweldig is als het lijkt.

Al gauw na het begin van de game word je geconfronteerd met de boosaardige Monokuma, een half wit/half zwarte teddybeer die de studenten opsluit in de school en ze de opdracht geeft om elkaar te vermoorden. Wanneer een student een andere student vermoordt en het diegene lukt om niet betrapt te worden door zijn mede-klasgenoten, wint diegene zijn vrijheid terwijl Monokuma de rest van de klas bestraft met de dood.

DanganRonpa

Ondertussen zijn er van Danganronpa al twee vervolgen op de Vita en een anime uitgebracht en is de serie razend populair in zowel het oosten als het westen. Dit is echter wel de eerste keer dat de serie op PC haar aantrede maakt met  toevoegingen als Steam Achievements, Steam Cloud Saves en Steam Trading Cards.

Hoewel het voor iemand die de serie al kent dit niet interessant is, is het voor mensen die interesse hebben maar niet beschikken over een Vita een uitgelezen kans om de serie te proberen. Momenteel ben ik richting het einde van deel 1 aan het gaan en kan ik jullie al verzekeren dat wanneer je van een ijzersterk verhaal houdt, deze game je zeker niet gaat vervelen!

Danganronpa

Liefhebbers van games zoals Phoenix Wright kunnen hun lol niet op met de vele intriges die de game te bieden heeft. De bedoeling is om vrienden te worden met je klasgenoten en er achter te komen wie er achter Monokuma zit terwijl je altijd in je achterhoofd moet houden dat je door je klasgenoten vermoord zou kunnen worden.

Dangaronpa

Dit alles zorgt voor een spannend verhaal waardoor je net als bij een goed boek, het spel vaker niet kunt laten liggen. Je wilt namelijk altijd weten wat er gebeurt wanneer je een moordzaak afgerond hebt en naarmate je verder speelt, merk je wat voor effect de gehele situatie heeft op je klasgenoten.

Kortom, wil je de serie eens een kans geven, dan kan je vanaf februari je slag slaan op Steam met Danganronpa!

Bekijk hier de trailer voor Danganronpa!

Danganronpa is te koop op Steam voor €29,99 en verschijnt op 18 februari!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek