Dante uit DMC heeft een bijbaantje bij NCSOFT’s nieuwe MOBA

MXM karakters

NCSOFT heeft zichzelf weer goed op de kaart gezet met de recentelijke uitgave van Blade & Soul in het westen. Blade & Soul is inmiddels up and running en dat betekent dat er nieuwe uitdaging voor de deur staat. We mogen dit jaar nog een gloednieuwe MOBA verwachten van NCSOFT met de naam: Master X Master (MXM).

MXM zal een MOBA worden met een uniek Tag Systeem, dit wilt zeggen dat spelers heel snel tussen twee gekozen “Masters” kunnen switchen in een gevecht. Tot nu toe zijn er al 30 verschillende Masters om uit te kiezen in MXM, deze zullen bestaan uit bekende karakters uit NCSOFT titels als Blade & Soul en de wereldberoemde Guild Wars 2. Daarnaast zullen er ook gloednieuwe karakters bij zitten zoals te zien in onderstaande trailer.

De trailer, die vanaf het moment van actie al meteen een Devil May Cry achtige vibe geeft door de muziekstijl en manier van handelen laat zien hoe een stoere man een horde van monsters even uit de weg veegt met zijn geweer en skate-techniek.

Door het grote aanbod aan verschillende soorten karakters zijn er honderden combinaties van Masters mogelijk om een nieuw niveau van strategie en tactiek te introduceren in de MOBA genre die nog nooit eerder vertoond is. Er zullen verschillende PvP en PvE modi beschikbaar zijn met co-op mogelijkheden in zowel PvE als PvP. Met deze mogelijkheid kunnen spelers een dodelijke combinatie van Masters vormen en elkaar uitdagen in de prachtig vormgegeven slagvelden.

Master X Master staat gepland voor half 2016, een exacte release datum is nog niet bekend. Wel zal de game in zowel Amerika als Europa tgelijk worden uitgebracht. Voor “meer” informatie kun je de officiële website bezoeken die op dit moment nog heel weinig blootgeeft over de nieuwe MOBA.

Wat denken jullie van deze nieuwe MOBA? The next big thing, of wordt het een flop?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek