Dark Souls 3 waarschijnlijk laatste in serie

Dark Souls 3 screenshot

Hidetaka Miyazaki heeft in een interview laten weten dat hij na Dark Souls 3 klaar is om het Dark Souls verhaal af te sluiten. Hij gelooft dat het niet laten uitrekken van het verhaal belangrijk is voor de toekomst van From Software. Bekijk hier onder het interview!

De netwerk test van Dark Souls 3 kwam niet zonder een redelijke hoeveelheid kritiek van de mensen die aan het testen waren. Denk je dat deze meningen ook op de volledige game van toepassing zullen zijn?

Vanuit het perspectief van een designer, zou je hier een hoop verschillende dingen mee kunnen bedoelen. De netwerk test werd vooral gebruikt om de multiplayer te testen, en natuurlijk is hij zo ontworpen dat er aanpassingen gemaakt konden worden, aan de hand van de feedback.

Het gameplay-aspect (de map, vijanden, en keuzes in vechtstijl) was natuurlijk gelimiteerd. Het stuk dat de mensen in de beta hebben gespeeld was natuurlijk maar een erg klein deel van het speel, en is dus geen goede vertegenwoordiging van hoe de rest van het spel eruit ziet, en speelt.

Lijkt het spel in gameplay veel op de voorgaande Souls games?

Het stuk van de game dat in de beta gespeeld werd, was een van de meest standaard stukken van de game. Development begon met de meest eenvoudige, standaard stukken van het spel, en daar een balans in te bereiken. Natuurlijk blijft dit niet het geval in de rest van de game, dus maak je als veteraan maar geen zorgen over de moeilijkheid; die blijft.

Over de laatste paar jaren hebben we een hoop Souls games gezien: Dark Souls 2, en de Scholar of theFirs Sin uitbreiding, en daarnaast nog Bloodborne. Zou het kunnen dat er misschien te veel Souls content is?

Ik zou liegen als ik zei dat ik me hier geen zorgen over maakte. Ik denk niet dat het een goed idee zou zijn om altijd Souls games te blijven maken. In mijn ogen is Dark Souls 3 het grote einde van de serie. Dat is niet alleen mijn idee, want From Software als geheel wil graag nieuwe dingen maken in de toekomst. Dark Souls 3 is de laatste game die wij uitbrengen waarvan development begon voordat ik hoofd van het bedrijf was. De volgende titel wordt dus een spel dat bedacht is nadat ik deze positie kreeg. Ik geloof dat From Software nieuwe games moet maken; er komen nieuwe soorten games van ons, en Dark Souls 3 is een grote mijlpaal in de evolutie van From Software.

Dark Souls 3 screenshot

Klopt het dat je From Software, en jouw tijd in de studio, niet alleen bekend wil laten staan voor de Souls games?

Het maakt mij niets uit hoe mensen mij als president van het bedrijf zien. Maar ik geloof wel dat belangrijk is om vooruit te blijven streven om ervoor te zorgen dat mensen blijven genieten van onze games. Het is belangrijk dat we games met hoge kwaliteit afleveren, en agressief proberen nieuwe dingen te maken.

Wat vind jij dan van de Souls serie tot nu toe? Het valt moeilijk te ontkennen dat de Souls games een groot impact op moderne RPG’s hebben gehad, met games als Lords of the Fallen om het Soulslike genre voort te zetten.

Wij hebben niet het idee dat onze games een nieuwe standaard hebben gezet. Ik heb geen zorgen over anderen die games maken die op de Souls games lijken; het laat alleen zien dat spelers deze soort games willen; moeilijk. Wij genieten van deze games, en de werkwijze die komt bij het maken van dit soort games is nooit echt hetzelfde. De verschillen zijn voor ons het interessantst. Wat ons betreft is het uitkomen van games die op de Souls serie lijken helemaal prima, maar onze eigen focus ligt op het blijven maken van onze eigen, nieuwe games.

Welke elementen van het RPG genre vind jij dat meer aandacht nodig hebben? Is er iets waarvan jij denkt dat spelers het interessant zouden vinden, dat nu nog niet bestaat?

Ikzelf vind het niet interessant om na te denken over wat games-directie zou moeten zijn, voor de genres of voor de industrie als geheeld. Ik geloof niet dat dit proces voor alle bedrijven hetzelfde kan zijn. Ik heb wel een aantal ideeën over dingen die spelers misschien interessant zouden vinden, maar omdat die ideeën teruggevonden kunnen worden in onze toekomstige games, ga ik hier nog geen details over geven.

Hoeveel van de vorige Souls games zullen we terug zien in Dark Souls 3? Wordt het verhaal meteen duidelijk, of zullen spelers moeten zoeken en raden naar wat er gebeurd is?

Alle Souls spelers zullen weten dat ik niet meteen alles van het verhaal duidelijk ga maken. Maar er is wel een conclusie aan het thema dat door de Souls games loopt. Iets dat je een idee geeft over waar Dark Souls nou écht over ging.

In je eigen games haal je veel inspiratie uit Berserk, en je hebt laten weten een grote fan te zijn van de serie. Waar haal je nog meer inspiratie vandaan?

Een hoop van mijn fantasy-ideeën zijn terug te vinden in Sorcery, De avontuur-game boeken.

Is er ook iets nieuws dat je aandacht heeft?

Als ik games speel, doe ik dat met het perspectief van een directeur. Het is dus half werk, en moeilijk om een volle ervaring van de game te hebben. Maar één ding waar ik wel veel van kan genieten op het moment Hearthstone. Het heeft niets te maken met Dark Souls, maar ik heb geweldig veel plezier aan Hearthstone. Er zijn ook andere bordspellen, zoals bijvoorbeeld Eclipse. Het ontwerp van Eclipse is geweldig, echt heel leuk.

Speel je Fallout 4?

Als een game, vond ik Fallout 3 erg interessant, maar ik ben zelf een grotere fan van fantasy. Ik speel dus liever games als Oblivion.

 

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek