Darwin Project: Hunger Games op je PC en Xbox

Darwin Project

Vorige maand is er een nieuwe battle royale game bij gekomen. Scavengers de makers van Darwin Project hebben duidelijk inspiratie gehaald uit de Hunger Games. Darwin Project is een battle royale game met tien spelers. Voeg daar een elfde speler bij die als een director de game kan begeleiden. Deze ingrediënten maken samen de game Darwin Project.

De game is vorige maand gereleased met een Early Acces status. Verwachting van de makers is dat de game komende zomer een volledige release gaat krijgen. De game is te spelen op PC en op de Xbox consoles. De game is op dit moment geprijsd op 15 euro. De game speelt zich af in een post apocalyptische landschap in de bergen van Noord Canada.  Als voorbereiding op een komende ijstijd, wordt er een nieuw project getest. Darwin Project. Deels voor onderzoek en deels voor vermaak. De deelnemers moeten vechten tegen de kou en tegen andere mensen. Dit allemaal in een besneeuwde en verradelijke arena. De speler die het allemaal overleeft wordt als winnaar bekroond.

De game is op drie manieren te spelen. Je kan solo de uitdaging aangaan tegen negen andere spelers. Er is ook een duo optie. Hierin strijdt je samen met een andere speler tegen vier andere duo’s. De derde optie is dat je de game als een director kan spelen. Solo en Duo wordt beide gespeeld in third person. Je verzamelt middelen om je zelf sterker en sneller te maken. Alles wat je loot kan weer door tegenstanders gebruikt worden om je op te sporen. Doel van de spel is het overleven tot de laatste duo of persoon.

Ben je het jagen zat, dan kan je de director mode spelen. In deze mode kan je de games begeleiden. Je kan bijvoorbeeld iemand hoofddoel maken om te vermoorden. Ook kan je bonussen spawnen of gebieden afsluiten. Zo kan je als director de game helemaal bepalen welke kant je het op wil laten gaan.

Darwin Project is een leuke aanrader ter afwisseling van de andere battle royale games. De game koop je via deze link: Steam: Darwin Project.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek