Dauntless: Monster Hunter voor PC gamers!

Dauntless Shrike

Heb je wel eens gehoord van Dauntless? Nee, mooi dan ga ik je daar nu iets over vertellen. Heb je er wel van gehoord? Mooi, dan hoop ik dat je er net zo veel plezier van hebt als ik in de Closed Beta.

Dauntless is een online co-op Action RPG voor de PC. De game bevind zich nu in een Closed Beta stadium. Toegang tot de Closed Beta kun je verkrijgen door één van de drie Founders Packs aan te schaffen.

RPG spelers of MMORPG spelers die houden van uitdagende content zowel voor hun zelf als voor een groep zijn bij Phoenix Labs, de ontwikkelaars van Dauntless, aan het juiste adres. Dauntless doet je misschien denken aan Monster Hunter. De welbekende franchise waarin je het alleen of samen met een groep andere jagers opneemt tegen verschillende soorten monsters met verschillende soorten mechanics. Precies wat je in Dauntless ook doet.

De game begint vrij simpel met een “Rogue” variant van een bepaald wezen. Al snel kom je er achter dat zo’n Rogue een beetje de Easy-mode variant is van een monster. Eigenlijk kom je hier al meteen achter zodra je de normale variant van het beest te lijf gaat. Deze zijn namelijk sneller, kunnen meer schade incasseren, meer uitdelen, maar hebben ook nog eens meer verschillende soorten aanvallen.

Dauntless Airship

Dit is je airship, geen monster. Tenzij ik de piloot ben…

Je kunt met maximaal vier spelers ten strijden trekken om een bepaald wezen neer te halen. Voel je je erg machtig? Dan kun je er ook voor kiezen om het in je eentje te proberen, maar dit raad ik je ten strengste af.

Samen, of alleen word je via een airship gedropt op een zwevend eiland. Deze eilanden zullen van elkaar verschillen, afhankelijk van wat voor soort wezen je gaat uitdagen. Op het eiland heb je vervolgens dertig minuten lang de tijd om het wezen te slachten. Voordat je dit gaat doen kun je het eiland afspeuren naar verschillende crafting materials. Deze zal je later nodig hebben voor het maken van potions, upgraden van je wapens en je armour.

Benieuwd naar de game? Bekijk dan onderstaande Closed Beta launch trailer!

Meer Dauntless?

Dauntless bevind zich op dit moment in Closed Beta en zal later dit jaar een Open Beta ontvangen. Vervolgens zal de game Free-to-Play worden aangeboden voor de PC. Wil je meer Dauntless zien? Op willekeurige tijden zullen wij de game livestreamen. Daarnaast zullen we de aankomende dagen meer Dauntless content plaatsen op de website. Laat in een reactie achter of jij geïnteresseerd bent in deze Online Co-op Action RPG!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek