Dauntless nu speelbaar in open beta

We kunnen nog allemaal dromen over Monster Hunter World op PC. Ondertussen kunnen wij ons vermaken met een soort gelijke RPG genaamd Dauntless. Een open world Role Playing Game waarbij je met anderen op monsters kunt jagen.

Phoenix Labs’ free-to-play RPG genaamd Dauntless is een leuke game die veel lijkt op Monster Hunter World. Samen met anderen online of met vrienden, kun jij monsters jagen om quests te completen. De game is open world en volledig exploreerbaar.

Sterker nog, Phoenix Labs’ heeft Dauntless in open beta gegooid. Dit betekent dat iedereen het spel kan downloaden en uitproberen. Alhoewel het spel downloadbaar is, kunnen er echter nog verbindingsproblemen zijn.

Net zoals Capcom’s blockbuster game zet deze game je ook in de rol van een “Slayer”. Met de quests die de spelers krijgen moeten zij zorgen dat Shattered Isles bevrijd wordt van al het kwaad. Tot wel 4 spelers samen in een “band” kun je monsters samen jagen. Natuurlijk zit hier een gevariëerd wapen- en pantserarsenaal achter.

Kleine probleempjes met Dauntless open beta

Het spel is door iedereen te bespelen en valt te downloaden via deze link.

Alhoewel het spel speelbaar is, kunnen sommigen nog enkele problemen tegenkomen zodra zij willen inloggen. Omdat er vrijwel veel spelers deze Free-To-Play RPG willen spelen, kunnen de wachttijden langer zijn dan 1 uur!

Natuurlijk heeft Phoenix Labs dit al door en zijn zij aan het regelen dat de matchmaking problemen opgelost worden.

Toekomst voor het spel

De toekomst ziet er, tot nu toe, goed uit voor het spel. De studio wil alle expansion packs voor Dauntless gratis maken zodat iedereen van de pret kan genieten.

Echter zullen zij (net zoals vele andere games) micro-transactions toevoegen op basis van visuele customizations voor je Slayer. Phoenix Labs heeft al gereageerd dat dit puur kosmetisch bedoeld zijn en dus geen pay-to-win. Ook zullen er geen loot boxes in de game komen.

 

Kijken jullie uit naar deze game of wachten jullie liever op Monster Hunter World? Reageer hier beneden!

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek