Days Gone: een kijkje naar Deacon, de hoofdpersonage

Toen Days Gone werd aangekondigd tijdens de E3 persconferentie, dachten velen in eerste instantie dat het ging om een The Last of Us titel. Wij gaan jou even vertellen, waarom deze gedachte niet zo heel erg gek is.

Deacon st. John, de hoofdpersonage van Days Gone, was een premie jager voordat de pleuris uitbrak. Het leventje van een typische ‘biker club’ kun je het ook wel noemen. Een groepje stoere mannen met zware motoren, geassocieerd met geweld en criminaliteit. Iets wat in het normale leven gezien wordt als minder gewenst, is juist in het geval van een zombie uitbraak een gunst.

Het is dan misschien een grove manier van leven, maar een motorclub is daarentegen wel een van hechtste families met de meest fijne broederschappen. Deacon, een gebroken man, omdat hij het merendeel van zijn broeders is verloren, gaat opzoek naar zichzelf in Days Gone.

Days Gone

Deacon, de antiheld

Het Team bij Bend laat de antihero dus niet achterwege in Days Gone. Het is een gewelddadige man. Hij heeft een voorliefde voor geweld en ruwheid. Hij maakt gebruik van zijn skills waar dat hem uit komt. Door de achtergrond van de personage is hij een goede kandidaat voor de rol die hij vervult in het spel.

Deacon is ook heel erg handig. Om een voorbeeld te geven is de demper op zijn pistool gemaakt van een olie filter. Dit geeft hem de mogelijkheid om een paar gedempte schoten te lossen. Als je een nieuwe olie filter vindt, heb je dus weer een aantal extra gedempte schoten op voorraad.

Deacon Dirt bike

In tegenstelling tot het favoriete voertuig van Deacon, een Harley, maak je in het spel gebruikt van een modderige dirt bike. Natuurlijk is dit wederom een strategische zet. Met een motor ben je nu eenmaal toegankelijker in het wild dan met een auto. Met een dirt bike ben je beter af in het wild, dan met een Harley. Het uitvoeren van verschillende stunts, waaronder sprongen, is hier de keuze tussen een dirt bike, of een Harley het verschil tussen leven, of dood. Ook Deacon beseft zich dit.

Een open wereld vol gevaar

In de meeste open world games wanneer er gevaar optreedt, is dit omdat jij het hebt veroorzaakt. In Days Gone is er gevaar, niet omdat jij daarvoor gezorgd hebt, maar omdat er gewoon gevaar is, altijd en overal. Wanneer er gevaar is, doen mensen wanhopige dingen om in leven te blijven. Iedere persoon die nog leeft heeft een aantal vaardigheden die nodig zijn om te overleven in een wereld vol met gevaar. Het is dus niet alleen de horde ‘freakers’ waar je voor op je hoede moet zijn.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek