DayZ verlaat Early Access in 2018

dayz

Arma ontwikkelaar Bohemia laat weten dat de survivalgame DayZ de Early Access staat zal gaan verlaten voor Steam in 2018. Het jaar 2018 zou voor de game een van de meest belangrijke jaren zijn volgens de ontwikkelaar.

DayZ zal naast een volledige PC release ook een console release krijgen. De game stond al gepland voor de Playstation 4 en Xbox One, maar uit Bohemia’s blogpost lijkt het er op dat de PS4 versie vertraagd is, of helemaal is uitgesloten. Ze spreken namelijk enkel over een Xbox release:

“As soon as the PC BETA is headed in a way we like, we’re still committed to bringing DayZ to Xbox, where we have a large community of gamers patiently (very patiently!) waiting for a truly hardcore online survival game. All of that will (and must) happen next year – meaning we’re just about to start what could possibly be the most exciting year for DayZ so far. In short: DayZ will be out of Early Access next year, and we’ll also finally deliver it to console players in 2018.”

Oorspronkelijk zou de beta voor de game dit jaar nog verschijnen, maar zoals velen al hadden kunnen raden is dit niet het geval en zal de beta voor de PC spelers ergens volgend jaar plaats gaan vinden.

Ben jij een DayZ speler en kijk je uit naar de volledige release? Of heb je wel interesse in de game maar wacht je nog even op de beta? Hopelijk lukt het Bohemia om de game inderdaad in 2018 uit te brengen. De survivalgame is namelijk al sinds 2013 verkrijgbaar in Early Access.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek