De leukste 1 april grappen van 2018

Halo Megablocks

Een jaarlijkse traditie die we niet mogen overslaan is natuurlijk 1 april. Elk jaar rond dezelfde tijd is het algemeen geaccepteerd om elkaar voor de gek te houden. Ontwikkelaars van onze favoriete games slaan deze traditie ook niet over.

Ieder jaar komen ze weer terug, soms wat geloofwaardiger dan andere. De meeste zijn volkomen onzin, terwijl enkele toch wel interessant lijken te zijn. Herinneren we Google’s 1 april grap nog omtrent Pokémon in Google maps? Dat was de hele reden waarom er zo’n grote animo ontstond voor Pokémon GO. In ieder geval, of jij nu er in getrapt bent of niet, we hebben een aantal mooie 1 april grappen voor jou op een rijtje gezet!

Final Fantasy XIV Online GO

Final Fantasy XIV is een MMORPG waar we allemaal al van gehoord hebben. De nieuwe “Companion” app van de game in de vorm van een 1 april grap maakt het mogelijk om in-game resources te verzamelen op een soort zelfde manier als dat je Pokémon GO zou spelen. De app in actie zien? Dat kan in onderstaande aankondigingstrailer:

World of Warcraft: Battle Royale

Battle Royale is een ontzettend populaire game mode op dit moment. MOBA’s zijn van de troon gestoten door onder andere PUBG en Fortnite. Iedereen kent deze games wel en velen proberen te snoepen van de populaire genre. Blizzard lijkt met 1 april deze ‘hype’ te verwerkelijken in World of Warcraft door in-game ‘Royale Battlegrounds’ toe te voegen. Het werkt precies zoals je zou verwachten:

  • Drop into a massive free-for-all where you and 99 other unknown players will battle to be the last one standing.
  • Everyone starts each round with no equipment, talents, or class abilities; you’ll have to find them hidden around the map (or take them from your opponents) to survive.
  • Earn exciting new rewards like special cosmetic gear, a new “Fort Knight” title, and more.
  • Coming soon to Android and iOS!

Uiteraard bevat bovenstaande opsomming een dikke knipoog naar Epic Games’ Fortnite. Lees hier de volledige patch notes van 1 april.

World of Warcraft: nieuwe Micro-Holidays

Micro-Holidays werden in het leven geroepen in WoW om de stilte op te vullen in tijden dat er geen grote evenementen gepland stonden zoals Pasen of Kerstmis. Deze kortdurige evenementen breken de dagelijkse grinding sleur door tijdelijke activiteiten met vaak cosmetische beloningen. De nieuwe Micro-Holidays die worden toegevoegd aan de game zijn een beetje appart. Alhoewel sommige erg grappig zijn indien het geen 1 april grap zou zijn. Een bepaalde Micro-Holiday is namelijk zo klein, dat deze maar 10 seconden actief is. Bekijk hier alle Micro-Holidays die (niet) worden toegevoegd aan de game.

Runescape: Jagexa

Menig persoon is bekend met Alexa, Amazon’s Voice Assistant. Jagex introduceert Jagexa als alternatief voor Alexa met een aantal functionaliteiten voor Runescape, maar ook voor real-life. Helaas voor jou inerpreteert Jagexa alle commando’s Runescape gerelateerd, waardoor je er eigenlijk niet heel veel aan hebt. Onderstaande video bevat de aankondiging van Jagexa en behoorlijk wat grappen die menige Runescape speler wel kan waarderen:

Pokémon GO: 8-bit

Even terug naar de Gameboy Color tijden want tijdens 1 april mochten GO spelers aan de slag met de game in 8-bit.

Razer: Project Venom V2

Project Venom V2 is een soort energie drankje waardoor jouw reflexen extreem gestimuleerd worden. Zie het als een soort van godmode. Als dit werkelijk zou bestaan is het waarschijnlijk niet heel erg gezond voor je, bekijk onderstaande video maar eens:

Dit waren slechts enkele 1 april grappen die er tussenuit sprongen bij ons op de redactie. Heb jij nog een leuke 1 april gespot, of ben je misschien goed voor de gek gehouden gisteren? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek