De meest geanticipeerde MMORPG titels voor 2018

MMORPG Bless Online

Dit is waarschijnlijk één van die lijsten die je overal kan vinden. Eerder coverde wij de exclusives voor alle platformen in verschillende lijsten. Nu is het tijd voor de MMORPG titels die gepland staan voor dit jaar. Weinig van deze games hebben een specifieke datum, maar ze staan allemaal bevestigd voor dit jaar!

Volgens velen was 2017 een minder jaar voor het MMORPG genre. Het lijkt volgens velen alsof de gaming-categorie een beetje afsterft. MMO’s als een genre heeft veel verschillende perspectieven gezien. Je hebt je traditionele titels als World of Warcraft. Je hebt je action-combat titels als Blade & Soul, je tab-targeting titels als Guild Wars 2 en je second-life titels als Black Desert Online. Elke MMO heeft zijn eigen ‘ding’ en innovativiteit.

Zo bracht Guild Wars 2 de dynamische wereld met een Living World verhaallijn en evenementen die willekeurig starten. Dit pushte andere titels om hun eigen versie van dit idee toe te passen. Black Desert bracht een massieve open wereld met housing, combat met speciale toetsencombinaties en nodes. Er is geen enkele game met betere quests als The Elder Scrolls Online en zo brengt elke huidige MMORPG iets van zichzelf in het genre. De titels die ik hierboven noem zijn natuurlijk ook de wat meer bekendere namen. Er zijn zoveel voorbeelden van wat elke titel met zich mee brengt naar dit grote platform. Maar om een MMO te maken die voor iedereen toegankelijk is, is onmogelijk.

Nu kan ik wel door blijven klagen over wat al deze titels fout doen, maar om positief te blijven gaan we dan nu echt beginnen met het lijstje van: De meest geanticipeerde MMORPG titels voor 2018!

Ashes of Creation

Dit is een titel die gemaakt werd vanuit een Kickstarter budget en een PAX presentatie. Ashes of Creation zal een unieke MMO ervaring worden voor nieuwe en ervaren spelers van het genre. De wereld is dynamisch en gemaakt om zich aan te passen op de keuzes van spelers. Steden zullen rijzen en vallen, populaties zullen groter worden of flink verdunnen. Spelers kunnen verwoesten wat ze opbouwen en een grote rol innemen in de wereld. De game brengt housing op kleine of grote schaal. Je kan je verdiepen in het bouwen van je huis of juist tuinieren.

Questing zal bestaan uit area- of public quests en quest chains gebaseerd op de keuzes die jij als speler maakt. De game heeft je traditionele PvE en PvP samen met sieges die vergelijkbaar zijn met WvW in Guild Wars 2. Om het af te sluiten is het misschien wel tof om te weten dat zelfs de economie bepaald word door de keuzes van alle spelers in de Ashes of Creation wereld. De game zit momenteel in een ‘Alpha 0’ staat maar staat geregistreerd voor 2018.

Bless Online

Deze titel brengt het oude samen met het nieuwe, traditioneel met new-school! De game zou in 2017 naar het Westen zijn gekomen maar hier is helaas niks van gekomen. Bless brengt foto-realistische graphics met de Unreal Engine. De titel brengt een old-school kijk op het class systeem en een mix tussen action combat en het goede oude klikken. De game brengt een ongelofelijk grote open wereld met steden die je wilt exploreren als je ze in de verte ziet. Details is zeer zeker een belangrijk puntje voor de developers. Het grafische team is zelfs naar locaties in Europa gereist om de architectuur van eeuwenoude gebouwen te bekijken. Je hebt twee factions om uit te kiezen en deze hebben beiden verschillende gebieden, zoals we dat een beetje gewend zijn van het oude World of Warcraft.

De game heeft open-world PvP dat zich baseert op de factions. Maar de game komt met castle-sieges in een Realm Vs. Realm gebied waarin beide kanten zeven kastelen kunnen veroveren van de vijand. Verhaallijnen zullen veel cutscenes bevatten van topkwaliteit. Ook end-game lovers zullen niks te klagen hebben met raids, dungeons en nog veel meer. Last but not least, de game heeft mounts, flying mounts en collectibles. Deze gratis MMO zal starten met meer dan 100 mounts om te verzamelen.

Ascent: Infinite Realm

Deze titel word sinds kort flink in de gezichten van het publiek geduwd met een boel reclame en een coole trailer. Hij komt van de makers van PUBG, Bluehole. Deze Steampunk MMORPG zal zich mengen met een boel aspecten gepikt uit westerse en oosterse titels. De beta zal halverwege dit jaar starten, verder is er nog niet geweldig veel over de game bekend. Althans, niks wat de trailer niet al weggeeft!

Crowfall

Crowfall beloofd een sterke PvP MMO te worden. Het team staat onder flinke druk nadat de game een aardige tijd uitgesteld word. Crowfall krijgt in het eerste kwartaal van dit jaar nog een softlaunch

Runescape & Villagers and Heroes gaan mobiel

Met een flinke reeks aan oosterse titels die ineens op jouw Android of Apple te spelen zijn, zijn er ook twee westerse ports aangekondigd. Runescape zal ergens in februari met de old-school RS Mobile komen. Beide games worden cross-platform compatible. Dit betekend dat jij op jouw telefoon kan spelen, die weg kan leggen en op jouw PC of laptop verder kan gaan.

Voor de anime fans: Soul Worker Online

Deze Anime MMORPG zal hopelijk het sub-genre terug brengen naar een populairdere staat. Velen vinden Final Fantasy XIV hier ook al onder vallen en ook al is dat begrijpelijk, Soul Worker Online zal dit weer een stapje verder richting anime brengen. Als je ongeduldig word van de gameplay hierboven dan kan je de oosterse versie met een taal-mod spelen, maar je kan ook wachten tot de game dit jaar nog naar onze kant van de wereld komt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer titels zoals: Lost Ark, Project TL, Darkfall, Chronicles of Elyria en Legends of Aria! Laten we hopen dat één van deze titels de top-MMO’s van nu zal versterken. Welke van deze games kijk jij het meest naar uit? Laat het ons weten!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek