De nieuwe Gaming Laptops met i9 en meer

Gamers komen in veel verschillende maten en vormen. Sommige gamers zijn niet altijd thuis, zijn veel op reis voor hun eigen plezier of misschien voor het werk. Deze mensen willen graag zoveel mogelijk power met zich mee packen als ze on-the-road willen gamen. Voor die mensen is er goed nieuws, aangezien de nieuwe i9 gaming laptops hun debuut maken.

Op CES dit jaar werden er veel nieuwe chips showcased naar het publiek. De focus lag hem dit jaar vooral op gaming laptops, gezien deze steeds krachtiger, sneller, stiller en koeler worden. Veel mensen vinden het nog steeds een mythe, maar de tijd laat zien dat gamen op zo’n apparaatje steeds toegankelijker word. De meest voorkomende processoren die we nu tegenkomen zijn de i5 7300HQ en de i7 7700HQ. Maar nu is het tijd voor de achtste generatie Intel Core en de i9.

De meesten van deze zullen niet zomaar een videochip erin hebben maar hebben al geïntegreerde AMD graphics buiten de Nvidia GeForce kaarten. Maar goed, even terug naar de kracht. De nieuwe Core i7-8809G bijvoorbeeld, geeft laptops al een snelheid van 3.1/4.2GHz met turbo-clocking. Het grappige is dat de laptops ook nog eens steeds dunner worden. Voor video-editing zijn deze chips geweldig, maar ook voor gaming is het niet niks.

i9 i7 processor

De i9 zal voor gamers de nieuwe ‘overkill’ worden. Deze nieuwe CPU zullen 6 cores hebben. Het enige verschil is dat deze maar 2.9GHz zullen hebben, dit terwijl de achtste gen i7 meer heeft. Wil jij dus jouw workstation of gaming laptop upgraden? Dan is dit jaar waarschijnlijk het jaar om te switchen. De chips zullen dit jaar allemaal nog verschijnen. Om een voorbeeld te nemen kijken we nu even naar de nieuwe laptop van MSI.

De MSI GS65 brengt een volledig nieuw design en maakt gebruik van de nieuwe chips. Het voorbeeld in de video hier beneden is een complete re-design, alleen de kleuren zijn al anders. De bouw en afwerking zijn fenomenaal en het thema wijkt eindelijk af van het zwart/rood en maakt voor MSI nu de switch naar zwart/goud. Dave Lee, de YouTuber die we hier zien, heeft een exemplaar met de Nvidia GeForce GTX1070 Max-Q videokaart en hij runt op een achtste generatie i7 met de nieuwe 6 cores, de i7 8750H om precies te zijn.

Qua scherm introduceert dit exemplaar een 144Hz display, dit zorgt voor gameplay soepeler dan ooit tevoren. Zoals Dave Lee al vaker aangaf in zijn video’s, is het een nieuw tijdperk voor laptop gamers, wat denk jij? Ga jij je handen wagen aan een gaming laptop nu dat de nieuwe chips eraan komen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek