De side activities van Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn is een open world game met een post apocalyptisch thema. De mens is in de game terug gegaan naar een primitieve levensvorm en wordt constant bedreigd door robots. Je speelt Aloy, een buitenstaander, die op zoek gaat naar de waarheid. Guerrilla Games had al informatie naar buiten gebracht over de main story line en komt nu met informatie over de rest van het spel. Spelers kunnen zich in de open wereld naast de main story bezig gaan houden met jagen, verzamelen en met de verschillende stammen die in de wereld leven.

Horizon: Zero Dawn draait om het uitpluizen van de gebeurtenissen op de wereld. In de main story line ga je uitzoeken waarom de robots de macht hebben overgenomen. Tijdens je zoektocht zul je ook steeds meer leren over Aloy. Maar Horizon: Zero Dawn is een open world game en dit betekent dat er meer mogelijk is dan de main story line. Het spel zal enkele side acitivites hebben die de speler items en experience zullen opleveren. Er zijn tot nu toe vijf side activities bekend gemaakt door Game Informer. Zij hebben hun informatie verkregen door een bezoek aan de Guerrilla Games studio in Amsterdam.

Jagen en verzamelen

De wereld van Horizon: Zero Dawn zit natuurlijk vol met dieren. Er zijn gewone dieren en robot dieren. Dit betekent dat een belangrijk deel van het spel draait om het jagen op deze dieren. En het jagen op de dieren brengt enkele voordelen met zich mee. De gewone dieren geven je grondstoffen voor het maken van voedsel en armor. De mechanische dieren geven je grondstoffen voor het maken van wapens. Het jagen zorgt niet alleen voor grondstoffen, maar brengt ook prestige met zich mee. Het is in de game mogelijk om hunting challenges te doen. Het volbrengen van deze challenges geven je aanzien en zorgen er uiteindelijk voor dat je toegang krijgt tot de hunting lodge, een plek voor alleen de beste jagers.

Corrupting Zones

Naast het jagen op dieren voor grondstoffen en aanzien zijn er ook zones waarin de speler zijn skills kan laten zien. Deze zones heten corrupting zones en zitten vol met tegenstanders die overwonnen moeten worden. Deze zones maken het voor de speler mogelijk om zijn combat skills te testen en ze leveren daarnaast experience op.

Side quests

Er zijn twee vormen van side quests in de game. Er zijn spontane side quests. Deze spontane quests kunnen op elk moment in de wereld opduiken en het is aan jou om te kiezen of je ze wilt aannemen. Ze leveren experience op en kunnen upgrades geven aan je amor en wapens. De tweede vorm van side quests worden je gegeven door de verschillende stammen die leven in de wereld. De quests van de stammen geven je een kijkje in het leven van de stamleden. De quests leren je over hun gebruiken, hun manier van overleven en hun relatie met de andere stammen.

De side activitities in Horizon: Zero Dawn geven het gevoel dat er in het spel meer dan genoeg te doen is. Het lijkt erop dat Guerrilla Games een levendige wereld heeft gecreëerd waarin je beetje bij beetje de mysteries van de gebeurtenissen zult ontrafelen. Daarnaast leer je hoe je de omgeving het beste kunt gebruiken om te kunnen overleven.

Horizon: Zero Dawn zal op 28 februari 2017 uitkomen op de Playstation 4.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek