Dear Esther op consoles eind september

dear esther landmark edition

Dear Esther, de first-person narrative adventure van indie developer The Chinese Room, verschijnt op 20 september op PlayStation 4 en Xbox One. Zo kondigde de uitgever van de game gisteren aan.

Dear Esther verscheen in 2012 voor PC en is sindsdien een cult hit. De game begon als mod in Valve’s Source Engine, maar heeft veel succes gekend. De game is vrij passief. Je loopt enkel door de natuur en hoort het verhaal van een man die brieven aan zijn wijlen vrouw voorleest. De game draait dan ook meer om het narratief en de ervaring, en niet zo zeer om spannende gameplay of moeilijke puzzels. De makers zijn later verantwoordelijk geweest voor Everybody’s Gone to the Rapture. Dit is een soortgelijke game die vorig jaar op PS4 verscheen en later dit jaar op PC.

Console Release

Voor de console release hebben de makers zowel graphics als gameplay een update gegeven. De game zal verkocht worden onder de titel Dear Esther: Landmark Edition. Ook zullen ontwikkelaars Jessica Curry, Rob Briscoe en Dan Pinchbeck commentaar leveren in een speciale director’s commentary die je bij de game krijgt. Ze beloven een nieuw perspectief op de game met details die je in de PC versie nooit gezien had.

Bekijk hieronder een aantal screens van de Landmark Edition.

dear esther landmark edition

dear esther landmark edition

dear esther landmark edition

dear esther landmark edition

Dear Esther: Landmark Edition verschijnt 20 september op PS4 en Xbox One. De adviesprijs van de game zal €9,99 zijn en staat garant voor een digitale release. De game zal niet fysiek uitgebracht worden.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek