Destiny 2 Prestige Raid is gated achter de DLC

Destiny 2 - Curse of Osiris

De Curse of Osiris DLC is gisteren uitgekomen en heeft een hoop nieuwe content toegevoegd aan Vanilla Destiny 2. Dit is een welkome ontwikkeling omdat veel Destiny 2-spelers hadden geklaagd dat ze content miste in de Vanilla game. Er is echter slecht nieuws voor spelers die de DLC niet kopen. Zij hebben namelijk geen toegang meer tot de Prestige Raid.

Bungie heeft gisteren de eerste DLC van Destiny 2 gereleased, Curse of Osiris. De Curse of Osiris voegt een nieuwe story, planeet, public events, armour, weapons en nog veel meer toe. Dit is goed nieuws voor de Destiny fan die de DLC aangeschaft heeft. De komst van de DLC is echter niet voor iedereen goed nieuws. De Curse of Osiris voegt namelijk ook nieuwe Raid content en rewards toe en dit heeft ertoe geleid dat er alleen nog maar toegang is tot de Prestige Raid voor spelers die de DLC gekocht hebben. Reddit gebruiker VanpyroGaming maakte een thread over de verandering. Het idee hierachter is dat de normale Raid nu voor Power Level 300 is en de Prestige Raid geeft rewards van een hoger level. De Vanilla Destiny 2 game biedt niet de mogelijkheid om boven level 300 te komen dus kunnen ze de Prestige Raid niet spelen.

Het lijkt niet een heel groot probleem te zijn. Er is nu namelijk geen toegevoegde waarde van de Prestige Raid weggenomen voor Vanilla spelers. De normal Raid geeft namelijk rewards van een hoger level. Er zijn echter wel twee onderliggende problemen. Het eerste probleem is dat de Prestige Raid onderdeel is van de achievement lijst van Destiny 2. Deze verandering betekent dus dat Vanilla spelers nooit alle achievements meer kunnen behalen. Het tweede en belangrijkste probleem is dat Vanilla-spelers 60 euro betaald hebben voor de gehele Destiny 2 ervaring. Een onderdeel van deze ervaring wordt hen nu afgenomen, omdat ze niet 20 euro extra willen betalen. Dit voelt bijna alsof ze van content bestolen zijn.

Bungie

Het lijkt een gevaarlijke zet te zijn van Bungie om de Prestige Raid te gaten achter de DLC. De redenen ervoor zijn niet onlogisch, maar het bedrijf ligt al tijden onder vuur voor meerdere beslissingen die gemaakt zijn voor Destiny 2. Door eerdere controverses was al niet elke speler bereid om de DLC te kopen en deze beslissing brengt meer twijfels daarover dan minder. Er is nog geen officiële reactie geweest van Bungie, dus we kunnen nog niet met zekerheid zeggen dat deze beslissing niet teruggenomen wordt.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek