Destiny: Rise of Iron details en oude generatie

Rise of Iron

De nieuwe expansion van Destiny is aangekondigd. Zoals de geruchten al verklapte heet de uitbreiding Rise of Iron, brengt de gebruikelijke nieuwe wapens en armour, maar daarnaast ook een nieuw gebied, social space en een nieuwe vijandelijke faction. Daarnaast komt deze uitbreiding niet naar de Playstation 3 en Xbox 360 en wordt voortgang gesplitst.

Om de uitbreiding te spelen heb jij dus een PS4 of Xbox One nodig. Daarnaast is Destiny plus alle uitbreidingen tot nu toe vereist voor Rise of Iron. Dat betekend The Dark Below, House of Wolves en The Taken King. De uitbreiding gaat zo’n 30 euro kosten.

Rise of Iron zal nieuwe gebieden toevoegen aan de game. Waaronder  The Plaguelands en Felwinter Peak. Daarnaast zal het start gebied, de muur in Old Russia veranderd zijn in een nieuw gebied dat je kunt bezoeken.

Rise of Iron zal opnieuw een verhoging zien in Light Levels, dit maal significant hoger. Hierdoor zal je kans maken om de nieuwe raids en nieuwe en geupdate strikes te spelen, meer patrols en public events zullen ook van de partij zijn. Daarnaast zal je ook een nieuwe gemuteerde vorm van The Fallen tegenkomen in deze uitbreiding.

Ps3 en Xbox 360 zal deze uitbreiding niet ontvangen. Dat wilt zeggen dat de progression tussen PS4 en PS3 niet meer gelinkt zal worden (wat nu wel nog zo is). Om dit te verduidelijken, graag onderstaande afbeelding te bekijken.

PS3 Xbox 360

Wat er wel op de planning staat voor de oude generatie consoles is niet duidelijk. Misschien komen er aparte game updates voor, misschien een aparte uitbreiding, of misschien helemaal niks. We zullen het zien. Meer informatie over de nieuwe Destiny Expansion kan je hier vinden.

Destiny: Rise of Iron verschijnt 20 september 2016 exclusief voor de Playstation 4 en Xbox One.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek