Detroit: Become Human verschijnt op 25 mei

DBH Gezicht

Het meest ambitieuze project van de makers van Heavy Rain en Beyond Two Souls, verschijnt op 25 mei. Quantic Dreams, Detroit: Become Human heeft eindelijk een release datum ontvangen.

Het verhaal dat zich afspeelt in een niet zo verre toekomst draait om drie androids. Machines die zijn ontwikkeld om te gehoorzamen beginnen emoties te voelen. Ze worden geconfronteerd met alle kwellingen van de menselijke samenleving, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk is het aan hen om te beslissen wie ze willen zijn.

Connor, kennen we al uit de vele demo’s en video’s omtrent deze nieuwe game. Deze android is een prototype ontwikkeld om de politie de helpen met zaken omtrent androids. Kara wordt voortvluchtig nadat ze zich in leeft in een klein meisje. De droom naar vrijheid is wat ze samenbrengt. Markus wordt de leider van de android revolutie

Jij als speler zal alle personages in beurten gaan spelen waarin jij niet alleen het lot bepaald van ieder personage, maar ook het individuele verhaal legt van deze androids en de wereld om hun heen.

“With this game, we wanted to push our limits by creating the most bending game we have ever made. Your actions have real and spectacular consequences: there are entire scenes that you can see or miss based on your actions, your closest allies may help you until the end or die just after you meet them, your destiny itself can be totally different depending on your choices. You must also be very careful with your three main characters, because any of them may die at any time.”

Het verhaal leunt ontzettend zwaar op de keuzes die jij maakt waardoor een playthrough door een andere keuze op een bepaald moment de game volledig kan veranderen. Ontmoeten de androids elkaar, of gaan ze dood voordat ze elkaar leren kennen. Het lot ligt daadwerkelijk in jouw handen.

Detroit: Become Human mengt zich met vele controversiële thema’s uit de moderne samenleving. Technology en AI spelen hier de grootste rol. Quantic Dream’s nieuwste titel beloofd veel goeds, maar we zullen nog even moeten wachten om dit first-hand te ervaren.

Box Art Detroit Become Human

Detroit: Become Human verschijnt exclusief voor de Playstation 4 vanaf 25 mei 2018.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek