Deus Ex nog niet voorbij

Deus ex niet dood

De laatste Deus Ex game was Deus Ex: Mankind Divided. De game kwam bijna 2 jaar geleden uit. Sinds die tijd is het stil rondom de cyberpunk RPG. Volgens David Anfossi, studio head bij Eidos Montreal, is de serie echter niet dood.

Eidos Montreal werkt op dit moment natuurlijk hard aan Shadow of the Tomb Raider.

Volgens Anfossie is de hele studio gebouwd op het succes van Deus Ex. Hij is de serie daarom nog niet vergeten. Anfossie zegt nog na te moeten denken over de toekomst van de serie om een goed en respectvol vervolg op de vorige game te maken. In 2017 kwam het bericht uit dat de serie op pauze stond omdat de verkoopcijfers van Mankind Divided tegenvielen en Eidos Montreal hard bezig was met het werk aan andere titels. Yosuke Matsuda, CEO van Square Enix, bevestigde dat door duidelijk maken dat er voorlopig geen Deus Ex games meer zouden komen omdat de studio het zo ontzettend druk heeft. Matsuda ontkende dat ze zouden stoppen met de Deus Ex franchise.

Volgens Matsuda is het moeilijk omdat de studio geen eindeloos personeel en budget heeft. Er wordt ook kritisch gekeken naar de line up van games van de studio. Daar zitten nu een aantal grote titels tussen.

Eidos Montreal zou volgens geruchten ook nog helpen met de ontwikkeling van een Avengers game die gemaakt wordt door Crystal Dynamics, de developers achter de reboot van de Tomb raider serie. Daarnaast zou er gewerkt worden aan een Guardians of the Galaxy videogame. Wat daar de status van is, is niet bekend.

Shadow of the Tomb Raider verschijnt op 14 september. De game kwam recent nog in opspraak omdat Anfossi de fout maakte door te zeggen dat de game in 60fps op 4k zou runnen. Dat zou voor een console natuurlijk best indrukwekkend zijn. Anfossie herstelde zijn fout in een interview met Windows Central.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek