Devil May Cry 5 in de maak of niet?

Het is niet een geheim dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Devil May Cry game. Verwacht werd dat het spel dit jaar onthuld zou worden, aangezien Hideaki Itsuno, de director van de drie laatste hoofdgames in de reeks, had laten weten dat hij plannen had om zijn geheime project dit jaar uit de doeken te doen. Vooralsnog is daar echter niets van in huis gekomen. Via een lek is nu mogelijk bekend geraakt waarom.

Natuurlijk moet gelekte informatie altijd met een korreltje zout genomen worden, maar de persoon achter de lekken zou nagetrokken zijn door mensen achter ResetEra, de opvolger van NeoGAF. De persoon zelf lijkt betrouwbaar te zijn, dus wordt ook aangenomen dat de gelekte informatie niet zomaar verzonnen is. Dat gezegd zijnde blijft voorzichtigheid natuurlijk wel geboden.

Volledige details omtrent de hele kwestie zijn te vinden in een topic op ResetEra zelf, inclusief details omtrent het verhaal en dergelijke, dus wat dat betreft opletten voor spoilers. In het algemeen kunnen we wel zeggen dat het zou gaan om een vijfde hoofdgame in de reeks. Intern wordt het spel Devil May Cry V genoemd, terwijl voor eerdere delen gewone cijfers in plaats van Romeinse gebruikt werden. Het zou gaan om een vervolg op Devil May Cry 4, dus de reboot wordt gelaten voor wat het is.

Devil May Cry V zou normaal tijdens de PlayStation Experience onthuld worden, blijkbaar, maar na feedback op de vele verschillende persconferenties van Sony zou aan de invulling gesleuteld zijn. Als gevolg daarvan zou de onthulling zijn verschoven naar E3 2018. Er zou een of andere vorm van exclusiviteit voor PlayStation zijn, maar welke precies is niet bekend. De game zou tussen april 2018 en maart 2019 moeten verschijnen, maar een onthulling tijdens E3 2018 maakt een release voor juni 2018 natuurlijk moeilijk.

Voor de diehard fans is hier een link met alle bekende informatie.
Devil May Cry 5 Forum

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek