DG Thinks: Niet zo bijzondere E3

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: De E3 zit erop en de persconferenties zijn geweest. Mijn kijk erop!

De E3. Zelf kijk ik er elk jaar weer ontzettend naar uit om twee dagen lang verschillende persconferenties te bekijken. De E3 begon dit jaar zoals jullie weten met EA en Bethesda. Waar EA me enorm tegenviel door het gebrek aan verrassingen, heb ik Bethesda niet eens live gekeken door het in slaap vallen. Het gebrek aan verrassingen was de eerste dag wel enorm, Ubisoft en de twee hardware makers weten hoe het moet, veel verrassingen.

Microsoft was het eerste lichtpuntje deze E3 en dat is zonder de vorige tekort te doen. Een Skyrim remaster is natuurlijk heel vet en ik heb ook echt zin in de spellen van EA. Maar wanneer ik naar een persconferentie kijk wil ik een show zien. De Xbox One S en de nieuwe Scorpio droegen bij aan dat ik dit misschien wel de leukste persconferentie van Microsoft ooit vond. Wanneer we dan naar Ubisoft kijken kun je eigenlijk alleen maar genieten. De show die het elk jaar opvoert met de grote dame als host is werkelijk iets om naar uit te kijken. Maar degene die me toch weer omver wisten te krijgen dit jaar was Sony. Sinds 2009 volg ik de E3 en het is me nog nooit gebeurd dat een persconferentie zoveel toffe shit liet zien in zo weinig tijd. Daar waar Sony soms nogal inkakt in hun persconferenties door het vele praten, was het nu trailer, na trailer, na trailer. En na lang zeuren van mijn kant was het dit jaar eindelijk zo ver. Crash Bandicoot is weer terug, en dat maakt de gamer in mij ontzettend blij, al jaren hoop ik het spel in een vorm te zien verschijnen op een Sony persconferentie, en dit jaar was het eindelijk raak.

Crash Bandicoot

Daarnaast was het ook mijn tweede E3 die ik mee maak waar ik berichten schrijf voor deze website. Tijdens het kijken van de persconferentie zit je dus druk te schrijven om snel het nieuws bij jullie te brengen. Elk jaar wordt je er ook wat beter in en kun je toch nog heel erg genieten van de persconferenties en de shows die de bedrijven geven. Om af te sluiten wil ik graag nog iets zeggen over een bedrijf die ik dit jaar enorm mis. Nintendo, volgend jaar graag weer een Direct of een persconferentie. Ik zie mijzelf als echt een fan van gaming. Maar ik kon niet door de show komen die jullie dit jaar hebben gegeven, terwijl ik er elk jaar ontzettend naar uit kijk. Volgend jaar gewoon weer de spotlight pakken met de NX.

Wat vondt jij van de E3? Laat mij jouw mening horen!

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek