DG Thinks: 13 Reasons Why it’s me Hannah Baker

13 Reasons Why

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Misschien wel de meest spraakmakende serie van 2017. 13 Reasons Why. 

13 Reasons Why je dit moet zien

Toegegeven kijk ik de afgelopen jaren een enorm hoeveelheid aan films. Game of Thrones, The Walking Dead noem het allemaal maar op. Recent heb ik het eerste seizoen gezien van de serie 13 Reasons Why. Een serie die in het teken staat van zelfmoord en hoe een verhaal meerdere kanten heeft. Het is niet vaak dat ik een column schrijf over series maar ik denk dat deze het verdiend. Hoe er met het onderwerp word omgegaan en hoe je een meisje zo ziet veranderen dat het lijdt dat zij zichzelf van het leven beroofd zet alles in een perspectief. Er zit genoeg actie in de serie en er zijn voldoende spannende momenten. Zonder teveel in spoiler gebied te willen treden wil ik het hebben over Clay Jensen. Het grootste deel van het verhaal luistert hij naar opnames die gemaakt zijn en probeert hij erachter te komen wat hij heeft gedaan waarom ook hij op een bandje staat.

De serie is een achtbaan aan emotie en is ook maar, zoals je zou vermoeden, 13 afleveringen lang. Een tweede seizoen komt er wel aan. Een column als deze doet niet af aan hoe goed de serie is. Maar ik hoop dat je de serie een kans geeft op Netflix.

Heb jij deze serie al gezien? Laat het mij weten in de reacties hieronder! 

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek