DG Thinks: Pokemon Go, PokeVision en de Xbox One S

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: de crash van Pokemon Go in combinatie met PokeVision en het weekend van de Xbox One S.

Pokemon Go en PokeVision

Het is de eerste keer dat ik een DG Thinks aan twee onderwerpen besteed in een enkel artikel. Eerst wilde ik het hebben over het weekend met de Xbox One S. Het nieuws kwam echter dat Niantic het voor elkaar weet te krijgen om Pokemon Go te laten crashen. Er is namelijk een nieuwe update uitgekomen voor het spel die de voetstappen weghaalt. De voetstappen zorgde ervoor dat jij wist dat je de goeie kant op liep. Deze werkten een tijdje niet door de belasting van de server en nu is het weggehaald. Dat is opzich geen probleem, totdat ik las dat PokeVision ook offline is. Begrijp me niet verkeerd, PokeVision is een vorm van cheaten, zo ben ik van mening. Maar wanneer je een belangrijk onderdeel weghaalt van het spel en het alternatief dan snap je het niet helemaal.

Pokemon Go

Hoe nu verder?

Het lijkt erop dat Niantic nog veel aan de weg moet sleutelen. Daarnaast moeten zij enorm oppassen dat de opgebouwde hype niet kapot wordt gemaakt. Op dit moment vind ik dat zij het verknallen. Je hebt een enorme goudmijn in handen, maar keuzes die nu worden gemaakt maken het kapot.

De Xbox One S

Ik had al een tijd mijn pre order staan bij een bepaalde winkel. Deze kon hem echter pas een dag later dan de release leveren. Ik vond online een goeie betrouwbare winkel die beloofde; vandaag besteld, morgen in huis. Verbaasd was ik wel. Het was immers pas vrijdag.

20160730_115636

Bovenstaande beschrijft in het kort hoe wij de Xbox One S hebben kunnen krijgen voor de release. Puur geluk en samenloop van omstandigheden. Natuurlijk een leuk toeval voor onze website. De review konden wij online plaatsen en de vergelijking met de andere consoles. Even later werd er besloten om de artikelen in het Engels te vertalen uit belangstelling. De Xbox One S heeft nu wat uren Dark Souls 3 erop zitten en de console is geweldig. Stiller dan een muis. De console die Microsoft vanaf het begin klaar had moeten hebben. Wie weet hoe de console wars er toen hadden voor gestaan?

De eerste DG Thinks over twee onderwerpen zit er op. Wat vond jij ervan? Laat mij jouw mening horen!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek