DG Thinks: Tussengeneratie

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Met de komst van de PlayStation 4 Pro en de Xbox Scorpio lijken generaties hele andere vormen aan te nemen.

PlayStation 4 Pro

ps4-pro

Hier is de nieuwe console van Sony alweer gereserveerd. Een krachtigere variant van de krachtigste console die op dit moment op de markt is. Het geeft aan dat de tijd van generaties voor consoles nu echt voorbij is. We kunnen verwachten dat ook consoles naar upgrades schuiven die je ziet bij telefoons en tablets, misschien iets minder snel, maar zeker niet zolang als de PlayStation 3 naar 4. Microsoft en Sony doen dit natuurlijk om hun eigen redenen. Beide zullen hebben dat de consoles deze generatie een aantal belangrijke dingen hebben gemist. 4K, HDR zijn maar wat voorbeelden welke nu zijn toegevoegd. Technologie gaat ontzettend snel tegenwoordig, elk jaar komen er nieuwe modellen telefoons en dus is jaren voor een console eigenlijk niet meer te doen.

Microsoft

Bij Microsoft zou het een mix zijn van het bovenste en dat zij deze generatie eigenlijk al niet meer kunnen winnen qua verkoopaantallen. De launch van de Xbox One heeft een te nare nasmaak achter gelaten en hoewel de de console naar mijn mening op dit moment perfect is en Microsoft ontzettend heeft geknokt vind ik het slim dat zij op de reset button drukken zo vroeg. Straks is het namelijk zo dat je Sony een keus dwingt te maken. Ga je mee met de Scorpio? Of blijf je een aantal jaar achter op de nieuwe console?

Voor gamers is het ook wel fijn. Of je de console gaat halen of niet de specificaties kunnen nu meer van deze tijd zijn. Wat ervoor zorgt dat het gat met de computer kleiner kan blijven. Developers krijgen ook nog eens meer ruimte. Vergeet namelijk niet dat de tijde van Xbox 360 en PlayStation 3 voorbij zijn. Deze consoles hadden allemaal een eigen design intern. De nieuwe consoles hebben chips welk eigenlijk zoveel lijken op de computer. Dat je de consoles van tegenwoordig gewoon mini computers kunt noemen.

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek