DG Thinks: Aanbiedingen

opinion

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week wil ik het hebben over aanbiedingen en waarom dit ook een slecht iets kan zijn.

Afgelope week was het in de hele wereld Black Friday. Een dag dat er veel aanbiedingen zijn en waar je dus voor goedkoop allemaal producten kunt halen. Maar wanneer je weet dat producten op een gegeven moment veel goedkoper zijn is het dan nog wel goed voor het product zelf?

De afgelopen twee weken heb ik allemaal games gehaald welke heel erg in prijs waren verlaagd. Hierdoor heb ik Halo 5, Halo Master Chief Collection, Gears of War Ultimate Edition, Dead Rising 3, Sunset Overdrive, FIFA 16, Forza 6, Rare Replay, een extra controller en drie maanden Xbox Live met een Xbox One voor onder de 500 euro op de kop kunnen tikken. Absurd als je even stil staat op wat voor waarde je krijgt. En ik denk dat ik niet de enige ben die wacht op zulke deals.

XboxOne Deal

Op de PC worden al heel lang verschillende soorten sales gehouden, Valve is met hun Steam store een soort heilige bij gamers door de sales die ze houden en de games die ze daar dan in de uitverkoop gooien. Maar gamers weten dat deze sales er elk jaar aan komen en dat ze beter een aantal maanden kunnen wachten met het kopen van hun spelletje omdat het toch wel snel in prijs verlaagd gaat worden. Natuurlijk is dit voor ons consumenten niet erg, wij kunnen als we het geduld hebben veel halen zonder dat we er veel voor hoeven uit te geven. Maar voor ontwikkelaars is het wel degelijk een probleem. Dit probleem hebben ze natuurlijk totaal aan zichzelf te danken door de afgelopen jaren op verschillende manieren hun game aan de man te krijgen, zo laag mogelijk. Wanneer je kijkt naar Apple en hun producten zie je eigenlijk dat deze heel erg goed verkopen en dat met een redelijk hoge vaste waarde.

Natuurlijk hoort er bij mij ook een stukje vertrouwen bij. De Nintendo 3DS en Wii U heb ik beide op de release gekocht en dan betaal je de volle mep. Ook de Vita heeft deze behandeling gekregen. Dit zijn de drie consoles die ik in mijn leven tijdens de release heb gekocht, je kunt je misschien ergens wel voorstellen waarom ik tegenwoordig een tijdje de kat uit de boom kijk.

haal jij nog wel eens games op de release of wacht jij altijd tot hij een stuk goedkoper te krijgen is? Laat mij jouw mening weten!<

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek