DG Thinks: Einde van het jaar

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Het einde van het jaar is bijna hier.

En dat betekend dat het tijd wordt om terug te kijken maar ook naar de toekomst. Het was een jaar waarin we zowel de nieuwste Final Fantasy als the Last Guardian kregen en hoewel ik niks met deze games heb is het wel een mooi moment in gaming dat deze games eindelijk uit zijn. Het is een jaar geweest met vele aankondigingen en voor mij was het absolute hoogtepunt toch wel de aankondiging van de Crash Bandicoot remaster. Sinds ik begon met spelen van games was dit personage samen met Spyro wat mij ontzettend veel uren plezier bracht. Dat dit karakter nu terug komt geeft mij hoop voor de toekomst en het is al iets wat ik sinds het kijken van de E3 in 2009 ieder jaar wens.

E3

Wanneer ik kijk naar volgend jaar is er geen ontkomen aan de Nintendo Switch. Het bedrijf Nintendo heeft een bizar jaar achter de rug gehad waar zij hun vertrouwde water moesten verlaten om relevant te blijven. Maar juist in tijden dat het minder gaat met het bedrijf lijkt het tot nieuwe hoogte te schieten. Pokemon Go was een succes en op momenten zat ik ook gewoon in Den Haag met tientallen andere mensen virtuele beestjes te vangen. Ook ben ik ontzettend benieuwd wat Microsoft met Scorpio gaat doen. Het bedrijf doet het ontzettend goed en de One S is serieus de mooiste console die ik ooit heb gehad. Ik hoop dat zij dit vast kunnen houden en kan alleen maar blij zijn dat alle drie de bedrijven het enorm goed lijken te doen en hersteld lijken van hun mindere tijden.

Een laatste plekje is voor de game waar ik ontzettend naar uitkijk, Scalebound. Voor mij is Platinum Games gelijk aan kwaliteit en Scalebound is werkelijk waar zo groots project voor het bedrijf. Ik heb echt ontzettend zin om deze game straks te spelen op de Xbox One.

Hoe vond jij het gaming jaar? Laat het mij weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek