DG Thinks: Episodic vs gehele serie

DG Thinks

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: series doen het al een hele tijd en tegenwoordig games ook, maar wat is nu eigenlijk fijner? Elke week een aflevering of het gehele seizoen gelijk beschikbaar?

Over het afgelopen jaar heb ik een enorme backlog gemaakt. Niet alleen aan spellen, maar ook aan series. Bij deze twee is het ook nog eens zo dat er altijd nieuwe dingen uitkomen die je eigenlijk ook moet hebben. Er is wel iets de laatste jaren dat aan het veranderen is binnen deze twee markten. De content wordt namelijk anders uitgegeven. Bij games zien we tegenwoordig dat er afleveringen worden uitgebracht, kijk bijvoorbeeld naar Life is Strange en The Walking Dead-games.

DG Thinks

Toen Netflix op de markt kwam werden opeens series gelijk online gezet. Je hoefde niet langer elke week te wachten maar kon op jouw tempo kijken. Ontzettend fijn, maar als je een beetje fanatiek bent, betekent dit wel dat je het meerendeel van het jaar niks meer hebt om te kijken. Game of Thrones bijvoorbeeld daar heb je minimaal tien weken plezier van. Maar wat is nou eigenlijk beter? Voor mij persoonlijk geef ik meer de voorkeur aan een model zoals Netflix waar alles gelijk online staat, niet langer ben ik gebonden aan de tijden van de TV maar kan ik kijken wanneer ik daar zin en tijd heb. Voor games ligt het iets anders. Het is een vrij nieuw concept zoals eerder aangegeven en het episodic maken van games betekent dat je ook steeds een cliffhanger nodig hebt, iets wat ik dan weer enorm kan waarderen.

Wat heb jij liever? Dingen op je gemak kunnen spelen / kijken? Of toch liever elke week inschakelen? Laat mij jouw mening weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek