DG Thinks: Excuses voor het ongemak

Wij waren eventjes offline

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. De site was een paar dagen offline. En aangezien slecht nieuws ook nieuws is, kunnen we er maar beter over praten.

Mocht je de afgelopen week geprobeerd hebben onze site te bezoeken, dan werd je begroet met een error. De site lag er namelijk uit. En nu ben ik niet echt thuis in het hoe en wat van websites, maar ik heb mij laten vertellen dat er een update voor alle problemen heeft gezorgd. Het is wel een beetje waar ik zelf bang voor ben. Een dag je Windows updaten en vervolgens door middel van een crash alles kwijt zijn. Gelukkig worden er genoeg backups gemaakt tegenwoordig dat hetgeen wat je verliest, minimaal is.

DG Thinks: Offline

Hoe anders was het voor de eigenaar van een Amerikaans bedrijf gisteren. Het was hem namelijk overkomen dat hij via een CMD prompt alles geforceerd had verwijderd. Eveneens zijn backups dus, dag bedrijf. Natuurlijk is dit een extreem geval maar het sluit dan wel weer lekker aan bij wat ons is overkomen met het offline gaan van de website. In die paar dagen mis je toch wat, je tikt namelijk elke dag wel een bericht om lezers van nieuws te voorzien en dit valt opeens weg. Vandaar dat je ook bijvoorbeeld vandaag zult gaan merken, of al hebt gemerkt, dat er ontzettend veel berichten jullie kant op komen. Een soort goedmakertje van ons, want waar een site even stopt, gaat natuurlijk wel gewoon het nieuws door.

Games hebben dit natuurlijk ook vaak. Ik kan nog wel een aantal voorbeelden geven van waar ik na een dag werken even een spelletje FIFA wou opstarten en vervolgens gewoon de servers offline zijn wegens onderhoud of wat dan ook. En de diensten waar je voor betaalt op de console om zelfs maar online te mogen spelen die vliegen er ook vaker uit dan me zint. Moet je nog nagaan ook dat dit diensten zijn waar jij geld aan geeft, waar sites vaak of een vrijwillige bijdrage vragen of via advertenties toch iets proberen te verdienen. Dat laatste valt natuurlijk ook weg als de site stil ligt en ook dat kost dus alleen maar geld.

Via DG Thinks heb ik toch een beetje van mij af kunnen schrijven. Geen officieel statement maar gewoon hoe iemand tegen zoiets aankijkt. En zoals elke week hoop ik weer dat ook jij jouw mening laat horen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek