DG Thinks: Fanboys

opinion

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Een nieuw jaar is weer begonnen en ook deze is weer gevuld met fanboys.

Fanboys vind je niet alleen in het gamen. Er zijn in elke tak van entertainment wel mensen te vinden die hun favoriete product met man en macht verdedigen. Voetbal, telefoons, films. En waar sommige een hekel hebben aan het verdedigen van een product denk ik dat het heel gunstig kan zijn. Wanneer een bedrijf fanboys achter zich heeft staan betekend dit dat je mensen hebt die in je bedrijf en jouw product geloven. Wanneer jij dus een grote groep achter je hebt staan die je verdedigd kun je ervan uitgaan dat jouw product staat voor een bepaalde kwaliteit. Het is zelfs zo goed dat mensen zich vrijwillig willen verdedigen. Zij doen jouw reclame!

dg asks

Natuurlijk kun je dit allemaal met een cynische toon lezen. Maar vraag je dan maar eens af waarom Nintendo een bepaalde reeks spellen elke keer weer in de verkoop doet. Zij hebben een enorme ban aan fans door de jaren heen verzameld waar het bedrijf van op aan kan. Natuurlijk is het niet allemaal positief maar die zijde kennen we allemaal al wel van verschillende forums.

Wat vind jij van fanboys? Irritant of vind jij het er juist wel bij horen. Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek